Dag, humör, flytt och förnya

Vilken dag.. Vilket liv! För tillfället så tar mitt älskade humör död på mig.. Jag hinner absolut inte med i svängarna.. Alla kanske inte märker det, men jag gör det.. Det är riktigt jobbigt ibland, när man verkligen får anstränga sig för att det inte ska märkas, inte så mycket iallafall.. Men just nu känns det rätt bra, allafall med humöret.. Tog en promenad igår, det var inte så kul.. Gud så jobbigt det var, fan jag som älskar att ta en promenad ibland... O nu kunde man inte ens gå till bruket!

Men men något kul är ju att jag snart flyttar, ska bli sååå skönt! Blir något nytt och det är ju bra att förnya sig har jag hört.. Det kanske är just det jag ska göra, förnya mig.. Ändra om mig själv eller kanske vara mig själv? Eller är jag mig själv nu? Hmm... En knepig fråga det där, inte det lättaste att komma fram till något bra.. Men vi får väl se hur mycket jag förnyar mig, blir det bara lägenhet? Eller ska man försöka hitta på någonting mer? Det återstår och se.. *Funderar*

Nej snart blir det nog sängen för lilla mig.. Hade så svårt att sova inatt, så jag hoppas på mera sömn idag..

.....


Min älskade farmor!





Igår hade min älskade farmor namnsdag.. För den 15 sep är det namnet Sigrid.. Var upp till graven en liten snabbis, lovar att komma upp snart igen och stanna en lite längre stund.. Har haft så dåligt samvete för jag har varit så dålig på att åka upp dit, jag som var där jätte ofta förut.. Jag var upp med blommor och så skrev jag kort till dig! Vet inte hur många kort som jag har skrivit..

Folk måste ju tro att man är knäpp när man skriver kort och lägger på någons grav.. Men jag tyckte det kändes bra, för det kändes så självklart på något sett..

Jag kommer ihåg en gång när jag helt plötsligt kom på att farmor aldrig skulle sticka raggsocker åt mina barn, så som hon har gjort åt mig och alla andra barn, barnbarn och barnbarnsbarn.. Så jag titta på min mamma och sa; men vem ska sticka raggsocker åt mina barn sen? Nu när farmor inte finns.. Ja men dina barn kommer ju ha en egen farmor som kanske kommer att sticka det åt dem. Jag kommer ihåg att jag svar att det är ju inte min farmor, det är ju inte samma sak.. Men det är väl så som mamma sa, mina barn kommer ju ha en egen farmor.. Men det kändes så hemskt att min farmor inte skulle få sticka de där första raggsockerna..

För det är så att ingen kan sticka som farmor, inte baka lika goda syltkakor och absolut inte göra lika goda köttbullar som henne.. Hon var liksom väldigt duktig på vissa saker och man förstog inte hur hon lyckades med allt.. Om jag blundar så kan jag se henne framför mig och jag hör hennes röst.. Det är vissa saker som jag allid hör henne säga!

När jag skulle ta studenten så tyckte jag att det kändes så jobbigt att inte farmor skulle finnas där.. Hon saknades verkligen då.. Dagen innan studenten var jag upp med ett kort som jag skrivit, vet inte riktigt vad jag skrev.. Men jag berättade nog hur mycket hon saknades! Dagen där på samma dag som studenten klockan var strax efter sju, då åkte jag upp med en ros och ett nytt kort även klänningen hade kommit på.. Ville visa vad fin den var.. I kortet vet jag att jag skrev och berätta att jag skulle ha hennes halsband på mig, för att jag ville känna hennes närvaro den dagen.. För visst var du med mig den dagen farmor?!

I mina ögon var farmor den bästa eller hon är fortfarande den bästa! Det går inte en dag utan att en tanke går till henne! Jag hade aldrig tänkt på att min farmor skulle försvinna bort från mig, att jag skulle bli kvar här medans hon gick vidare.. Men livets gång är ju tyvärr så.. Men även fast jag inte kan se henne så vet jag att hon finns här, hon är här vid min sida!


Vi ses snart igen farmor!


Skratt, glass och grodan!

Igår fick man åka tåg för att komma hem från jobbet i normal tid.. Det var riktigt jobbigt, var såå himla trött.. Så när jag kom på bussen så somna jag på en gång.. Helt död! Sen sov jag en sväng när jag kom hem, såå skönt.. Sen ringde syster och väckte mig och fråga när jag skulle komma ut och gratta Abbe.. Fick med mig Robin ut dit också! Men Abbe var inte hemma när vi kom dit, så vi satt och kika på ´film istället.. Gud hur vi skratta! Sen kom han iallafall hem, men presenten ska bytas.. Så får försöka hitta något annat.. Sen följde pojkarna med ner och handlade, ville vara lite snäll mot min syster.. Sen åkte jag och Robin ner och köpte lite mat, vart pizza.. Ovanligt när det gäller oss! Haha! Men en va så himla god, den måste ätas igen någon gång.. Vart även massa glass, Robin hade rätt den var riktigt god Gott gott gott! Får sluta äta massa sånt här, inte bra! Men det är ju såå gott ibland! Sen kika vi på film, riktigt bra.. Eller hur Robin??! Haha! Men vad vore kvällen utan några varv i underbara Österby med Emelie...? Hmm.. Väldigt tråkigt skulle jag säg.. Tror det har blivit våran nya hobby, går nästan inte en kväll utan att vi snurrar lite.. Men denna vecka kommer det nog att bli lite dåligt med bilåkning, kommer ju att jobba på nätterna.. Så hur ska vi klara oss?? Får ta en extra lång sväng ikväll kanske!! 

Nej nu ringer nog min underbara syster snart och säger att vi ska till hembageriet, så jag får nog ta och sätta lite fart och fixa till mig lite! 


Buss, blåmärken och sömn

Gud vad med folk det var ute igår kväll, till och med på bussen hem.. Den som brukar vara nästan tom.. Träffade min älskade syster när jag kom hem, vi tog några vändor.. Riktigt trevligt, gillar våra rundor!! Me like liksom! Sen fick hon hem datorn som jag låna förr.. Men vad hade hänt med den?! Den var jätte konstig sa hon och det var den ju inte när jag hade den.. Väldigt mysko, tycker inte om sånt! Sen vart det en vända med Robin, klara mig utan blåmärken idag! Men kvällen innan fick jag typ tre, så jag tycker det räcker.. Men det var ju mitt fel eller vad var det du sa?! Haha! Sen vart det hem för att sova, skulle ju upp tidigt.. Men hade lite problem med att somna, låg bara och snurra och snurra! Hatar när det blir så och så blir man bara mer stressad för att man vet att man ska upp.. Men upp har jag ju tydligen kommit, tog lite tid men nu är jag uppe.. Hoppas att denna dag går fort, ska ju hem och gratta Albin som fyllde år igår.. Tänk så stora mosters pojkar börjar bli, tiden går ju så snabbt! Sen blir det kanske filmmys om man har tur.. Äslar att ligga på soffan och kika film.. Men som sagt roligare om man har sällskap!



Helt klart en lyckad kväll!

Fy så trött jag är idag, men det är ju mitt eget fel.. Men hur kul är det att åka hem och sova när man massa skoj för sig...? Först vart det örbyhus, var hembjuden till Jenny! Riktigt trevligt var det, även fast vi inte var så många! Massa gott åt vi, pajen var otroligt god måste jag säga! Gott, gott gott! När vi kom fick vi lite cider, riktigt gott! Vid halv tolv åkte jag hem.. Eller hem och hem, det vart några rundor på bruket! Åkte först och prata med Emelie och Lollo.. Sen hämta jag Robin så vi satt och snurra runt väldigt länge.. Robin fick för sig att vi skulle ha väldigt varmt i bilen, han tyckte att det var kallt sa han.. Men med all värme vart det väldigt väldigt varmt, nästan lite jobbigt ibland.. Haha! Men kul hade vi!! Prata med massa folk gjorde vi också.. En lyckad kväll måste jag säga.. Somna väl vid tre eller nått inatt, var ju tvungen att pilla lite på datorn när jag kom hem! Tio i sju imorse ringde pappa, de skulle till tåget i Örbyhus och jag hade ju lovat att köra.. Var inte kul att gå upp, satan så trött jag var.. Men sov en stund till när jag kom hem, typ tre timmar.. Haha! En lagom stund! Sen vart det lite stressigt.. Skulle duscha, klä på mig, sminka mig och hinna till bussen! Men jag är ju som blixten själv om jag måste*ASG* Nu sitter jag på bussen, strax inne i stan.. Så nu blir det lite frukost, sen jobba!


Frukost, chokladboll och stan!

Idag gick jag upp väldigt tidigt, var tok trött när klockan ringde.. Men det var bara att kliva upp klä på sig och sminka sig lite.. Tog ugglan och hämta Robin sen vart stoppet på hembageriet! Gott med frukost, macka och cola! Gottis! Sen fick vi lite sällskap av Tobbe också så då vart det ännu mera fika.. För en chokladboll är aldrig fel! Blev även en sväng till stan med pappa, han skulle fixa med massa papper! Hade tänkt försöka plocka lite här hemma nu, men så blir det nog inte.. För snart ringer syster och då blir det en vända till hembageriet igen! Rekordet är fyra gånger på en dag.. Haha! Ikväll blir det en sväng till Örbyhus, ska till en jobbarkompis! Ska bli riktigt kul!


Nej nu ringde syster.. Så nu är det bara att brumma iväg med ugglan!

Ugglan, ikea, kinamat och gamla minnen

Idag tog jag ugglan in till jobbet*brum brum* Dagen gick väldigt fort, tog en fika med pappa på lunchen.. Han hade varit och plaskat lite i basängen! Haha! Sen vart det en sväng till ikea, I love ikea! Gick runt och kika på allt, oj så mycket fint det finns! Bara pengarna som saknas! Men jag har sådan himla beslutsångest.. Ska köpa en sängstomme, men det finns ju två som är fina.. Så jag måste ta och fundera vilken jag ska köpa! Inte lätt kan jag säga.. Men har hittat sängbord och lampa iallafall.. Alltid en början.. Hihi! Sen hitta jag faktiskt ett jätte fint köksbord, om mitt nu inte får plats.. Men jag hoppas att det får det! För jag tycker om mitt bord! Sen handla jag lite saker till syster.. Sen vart det en tripp upp på stan, handlade present åt Albin! Sen var det KINAMAT!! Ni ska bara veta såååå gott det var! Ojojoj, helt underbart.. Jag förstår inte hur något kan vara så gott! Sen vart det em lugn åktur hem, kör riktigt lugnt med ugglan, bara glider fram.. Haha!! Sen hem till syster där vi fastnade ganska länge.. Hade med min gamla mobil som syster skulle ha.. Så jag fick sitta och ta bort en massa gamla bilder och mess.. Var lite jobbigt, massa minnen! Hitta massa roliga ljudklipp från grodan! Du är bra tokig du.. Sen tok jag och Emelie några runder innan jag parkera ugglan på sin plats här ute.. Nej nu ropar kudden efter mig! Imorgon blir det nog frukost på hembageriet! Gottis!

Slut på dagen!

Oj så fort denna dag tog slut.. Sitter på bussen nu på väg hem från jobbet! Och Sverige vann till slut iallafall, nog hade de kunnat göra några mål till.. Men nej vi fick nöja oss med ett mål! Nu blir det bara hem och slänga sig i säng, sen upp och jobba igen.. Börjar tidigt, inte kul.. Sen nästa vecka blir min första natt vecka, ska bli spännande tycker jag! Hoppas jag tycker om det bara.. Men jag är ju ett nattdjur så det ska nog funka bra tror jag! Imorgon blir det kanske kina mat med Emelie, jag är så fruktansvärt sugen!! Skulle helst vilj ha det nu på en gång! Haha!! Så vi får se hur det blir.. Hoppas! 



Visst ses vi i nangijala?

Kan man sakna en person som man aldrig fick träffa? För det är precis vad jag gör.. För vissa låter det kanske konstigt, men för mig känns det inte så konstigt.. För jag har saknat min bror hela livet.. En bror som jag inte fick chansen att träffa eftersom han dog två år innan jag kom till den här världen..


Ibland har jag varit väldigt avundsjuk på min storasyster som fick tillbringa några år ihop med våran bror.. För jag skulle också vilja veta hur han var, haft minnen av honom och fått uppleva just den syskonkärleken.. Men ödet valde en annan väg, så våra liv korsades aldrig.. Det var väl inte meningen att vi skulle träffa på varandra i detta livet..


Tänk för några år sedan så träffade jag en äldre dam uppe vid affären.. En dam som läst sagor för min bror när han var liten.. Hon tyckte att jag och min bror var väldigt lika.. Så hon tolkade mötet med mig som en hälsning från min bror i himlen!


När jag får frågan om hur många syskon jag har, så har jag så länge jag kan minnas alltid svarat två! För det är ju så, jag har en bror och en syster.. Även fast jag inte träffade honom så är han ju min bror lika mycket för det.. Ibland har jag fått komentarer som; Tänk om din bror inte skulle ha dött, då hade kanske du aldrig blivit född.. Och än idag kommer jag ihåg vad jag svarade.. Jag önskade hellre att min bror hade fått leva! Jag valde min brors liv framför mitt eget.. För jag tyckte att om han hade fått fortsatt sitt liv, hade ingen behövt uppleva den sorgen som man gör när man mister någon! Jag kommer så väl ihåg att alla tyckte jag var jätte konstig som valde min brors liv framför mitt eget! Men själv tyckte jag att det var självklart!


Ibland har det känts som att jag inte har samma rätt att sakna min bror, som mamma, pappa och min syster har! Men man kan inte jämföra våra sätt att sakna honom! För dom saknar ju den där goa och underbara lilla killen! För dom har fått träffa honom och lära känna honom, något som jag inte har fått göra.. För jag har ju en annan saknad.. Jag har saknaden av en storebror som jag kunde ha haft, en söt liten kille som bara finns på foton! Men för det är det en saknad!


Men det kanske är så att om inte min bror hade gått bort, så hade kanske inte jag kommit till världen.. Och om inte jag hade kommit till världen så hade jag aldrig fått träffat min underbara storasyster! För det är faktiskt så att jag skulle inte kunna tänka mig ett liv utan henne.. För hon är den mest underbara personen på denna jord! Och jag älskar henne så fruktansvärt mycket!


Första dagen på veckan!

Nu sitter jag på bussen på väg hem.. Har varit en bra kväll på jobbet och mitt humör har varit bra hela dagen! Såå skönt! Åkte med mamma in till stan idag, hon skulle göra ett besök hos tandläkaren.. Så jag tog en sväng på stan innan jag skulle till jobbet! Utan att köpa något.. Eller jo lite mat att äta på jobbet, det bästa var saltakex.. Gud såå gott, vart så där jätte sugen så jag var bara tvungen att köpa! Men nu är jag helt slut, längtar hem till sängen.. Jag som hade tänkt att göra lite nytta när jag kom hem, men får fixa lite innan jobbet imorgon istället!!

Snälla jag ber!

Jag skulle helst av allt bara vilja försvinna just nu.. Eller lägga mig ner i sängen, dra täcket över huvudet och inte kliva upp på flera veckor.. För då kanske man skulle vara sig själv igen.. För nu är jag riktigt less, fy fan.. Orkar inte med mig själv, får damp utbrott för lilla minsta och mår allmänt dåligt hela tiden.. Tänk så skönt det skulle vara med en dag då man mår helt bra.. En dag då man inte är trött, inte är snurrig, inte blir anfådd när man rör på sig, inte får en puls som rusar iväg, inte får ont när man går för mycket och inte har tok ont i magen.. Ska jag vara ärlig så vet jag inte när jag mådde helt bra sist.. Var någ månader sedan, om jag tänker efter.. Just nu är jag riktigt less mitt humör är nere i botten, känner mig nästan som djävulen själv.. Men jag föredrar nog namnet Lusifer isåfall, låter ju lite bättre ändå.. Men vissa dagar är iallafall humöret bra.. Men det åker verkligen berg och dalbana, ibland hinner man inte med själv.. Vill bara ha EN bra dag, snälla!

Sömn, flytt och bil!

Igår var jag riktigt duktig, sov inte ens en liten stund på hela dagen! Rekord tror jag, men oj så trött jag var.. Har fått lite nerpackat nu! Började lite smått igår och ska fortsätta nu i helgen! Alla säger att det är så lång tid kvar och att jag inte behöver börja än, men just nu går min tid väldigt fort.. Hinner inte med själv ibland, så hur ska jag då hinna med att packa? Börjar hellre nu och tar lite i taget än att jag ska stå där och stressa för att bli klar.. Sen har jag så svårt att veta hur jag vill ha det.. Vilka färger ska det vara, vilken stil och hur ska det vara möblerat?! Massa saker att fundera på just nu! Skulle ha åkte och kollat på bil igår också, men så blev det tyvärr inte.. Blir kanske på lördag istället.. Hoppas! Det var jag, Ted och Robin som skulle åka och kolla.. Men jag och Robin kika på tv istället Och käka lite mat, gottis! Sen vart det en liten sväng med ugglan! Fan så kul det var där en sväng.. Hihi! Busiga vi var! Sen åkte jag hem och som vanligt hade jag lite svårt att somna, även fast jag är trött! Hittar inget skönt sätt att sova på, blir tokig på det.. Men somna gjorde jag iallafall och vakna gjorde jag med, utan att försova mig! Stolt! Nu sitter jag på bussen, är strax inne i stan..  


Bil...Bil...Bil

Nu har jag just kommit hem från jobbet.. Trivs så bra på mitt jobb, känns så skönt! Ska snart dit igen, ska upp vid fem så det är snart sängen som gäller! Just nu sitter jag och kollar på massa bilar, blir snurrig av det här.. Det kommer kanske bli så att jag sviker det som jag har sagt i typ 14år, känns lite konstigt om jag ska vara ärlig! Men man måste ju våga testa nya saker ibland.. Men bara det här med att skaffa en liten bil är ett stort steg för mig och sen kanske skaffa en bil som jag sagt att jag aldrig i mitt liv ska ha.. Oj oj, det är jobbigt att vara mig ibland!! Haha!! Men det kanske är just den bilen som är min nästa lilla rallybil.. Imorgon kanske man får veta det, får plinga säljaren imorgon! Nej nu ropar sängen efter mig!

Härlig dag

Haft en härlig dag! Har varit och kollat in min nya lägenhet! Det kommer att bli såå bra, helt kanon kommer det bli.. Blir en sväng till ikea innan flytten, måste handl lite nya saker! Det känns så himla bra! Sen har jag fikat med pappa, syrran, Ludvig, Emil, Albin Och Evancia.. Sen snurrat runt med syrran, Emelie och Evancia.. Vilken härlig människa, fan vad jag har skrattat idag!! Sen hade jag funderingar att följa med på bilbingo, men jag hoppade över det.. Träffade Emelie istället, vi snurra runt för ovanlighetens skull.. Men det var väldigt dött ute, så tråkigt! Så vi tog en tripp ut till Teddan, han satt och kolla efter bil åt mig.. En röd polo eller kanske en gul?? Hmm.. Den var ju lite små häftig.. Men jag i en liten bil?! Känns inte riktigt bra.. Men man ska ju våga testa något nytt.. Och det kanske är just en lilla röda då som är den nya grejen i mitt liv, även fast det känns lite konstigt.. Får ta en funderare under natten! Nu är ränkingarna betalda också, inte kul.. Alla pengar bara försvinner, känns ju så tråkigt.. Men det måste ju göras.. Nej undra om man ska ta och lägga sig kanske..

RSS 2.0