Polkagrisdrömmar

Hitta ett lite spännande recept, måste testa det någon dag!

För fyra personer (smeten räcker till sex personer om man tar två extra digestivekex):

2 dl polkagrisar
2 dl vispgrädde
100 gram vit choklad
4 digestivekex
2 msk smält smör
2½ dl kesella (10%)
1-2 msk färskpressad limejuice

Gör så här:


1. Stöt polkagrisarna grovt i en mortel (får ni inte till det- lägg dem i en kökshanduk och banka allt vad ni kan med en kavel)
2. Vispa grädden och smält chokladen i ett vattenbad alternativt i micron
3. Smula digestivekexen och blanda smulorna med det smälta smöret
4. Blanda ihop grädden meden smälta chokladen samt kesellan och addera sedan polkagriskrosset samt limejuicen
5. Lägg digestiveblandningen i fyra glas och fyll sedan på med gräddblandningen. Ställ sedan in glasen i kylen i 4-6 timmar och dekorera slutligen med lite polkagriskross



Längesen!











Ikea shopping!

Tror jag kommit in i en shopping period! Idag inhandlade jag en korg när jag tog en liten snabb runda på ikea! Nöjd är jag! Har lite planer i huvudet och då tror jag denna korg kommer passa kanon!







Följ min blogg med bloglovin

Pink, white and green!








Flowers!












Från gårdagens besök på hembagerit!

Snö of Sweden

Var in på blomsterdesign som firar fem år idag! Mellan torsdag och lördag var det kalas erbjudande på snö of Sweden smycken! 50% på alla smycken! Underbart! Så det blev ett armband och örhängen!





Live your life!

En trevlig dag! Tänk hur lite nya kläder och smycken kan få en på bra humör.. Är jätte nöjd med mina nya saker! Ska snart beställa ett par skor också! Bra dag! Även en fika på hembagerit blev det med mamma och syster! Så får TACKA min mamma för kläder och fika! Tur man har en så snäll mamma!

Snart blir det till att sätta sig i soffan och kika på film eller tv.. Blir inget godis idag heller, blir morötter och gurka istället! Känner mig lite duktig faktiskt!

Riktigt nöjd!

Har handlat lite nya kläder och smycken! Riktigt nöjd med mina inköp!

















Recept!

Amerikanska pannkakor:


2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2 msk socker
1 st ägg
2,5 dl mjölk
2 msk smör


Tillagning:

1. Blanda alla torra ingredienser. Smält smöret och blanda det med ägg och mjölk i en annan skål.
Blanda inte för mycket, bara så att allt blandas.

2. Stek ca 10 cm stora pannkakor med smör i stekpanna.

3. Servera dem med färsk frukt eller bär, lönnsirap och eventuellt smör eller vispgrädde!

Ett steg närmare våren?!

Sovit länge idag! Som alla andra dagar, lite trist kan jag tycka.. Men jag somnar bara om och om! Har kanske lite med allt nattarbete att göra! Så sen får jag ta och skärpa mig! Ser ut som att det är en underbar dag ute.. SOLEN lyser, underbart! Jag blir på så bra humör när jag ser solen lysa ute! Ett steg närmre våren kanske?! Det får vi hoppas!





Glöm inte bort att leva!






Jag och lillsyrran i Rättvik sommaren -08


Take it easy driving, the life you save may be mine...

Har varit en lugn och skön dag! Sov nästan tre timmar, så är lite seg nu! Kommer nog somna lätt ikväll! Snart ska jag ut på promenad med Tessan, länge sen vi sågs nu.. Så det ska bli riktigt roligt! Har ju fuskat me mina promenader så det är bra att det blir en idag! Måste skärpa mig nu!

Ikväll blir det film mys! Med en massa gott.. Mamma kallar min godisråtta... Men ikväll blir det annat gottis, inget godis står på menyn! Men lite nyttigheter är det faktiskt, men även lite onyttiga saker! Men vad gör väl det? Huvudsaken att det är gottis!


En smula ego!






Hur fan ska jag va för att du ska bli nöjd? Vad sägs som att testa kåt, glad och tacksam!

Har suttit och slappat i soffan nu efter att jag sovit! Kolla på OGILFA PAR- en film som skiljer sig! Så sjuk film!






River flows in you!










Vill ha:
Sommar! Sol och värme, ja tack!
Klädsel: Svarta mjukisbyxor och rosa tjocktröja!
Smink: Mascara och rouge 
Frisyr: Uppsat i en knut!
Parfym: Vet inte vad den heter men den påminner mig om sommaren!
Låt: Hallelujah - Jeff Buckley
Planer: Att försöka hitta en ny lägenhet!
Saknad: Farmors syltkakor <3
Bästa: Att jag sovit riktigt bra!
Sämsta: Att ha en mage som gör ont!
Roligaste: Hmm.. Att jag sov halva dagen?!
Misslyckande: Inget tror jag!
Drog: Har nog inte funnits någon idag, godis brukar det vara!
Köp:  Dröm yoghurt!
Godis: Inget idag!
Humör: Ganska så bra!
Sägning: Tror det blir röda!


Ny vecka!

Då var det ny vecka, vilket betyder nya utmaningar! Blir en lugn dag idag, inget stress.. Det enda som står på schemat är en vänta till Örbyhus med mammas bil och sen en natt på jobbet! Går in i en natt period nu, två veckor med bara nätter! Så nu välkomnar jag en felad dygnsrytm! Tackar!

Har hittat en liten lista som ja ska sno några saker ifrån någon dag! Lite blogg hjälp om man inte vissta vad man skulle skriva om! Men jag hitta några som jag bara vill lägga in för skoj skull!

Nej nu blir det lite fix så man vaknar till liv!

Smaksak

Jag vill åka till valbo, helst redan igår! Jag vill gå och kika i en massa affärer, är lite shoppingsugen.. Eller mest drömmarsugen, vill kolla på massa fint! Tror jag får försöka planera in en dag i valbo snart, väldigt snart! Någon mer än jag som är sugen på en shoppingtur?!

Jag vill gå in på en av mina älsklings butiker och kanske unna mig någonting där! Vore inte helt fel!


Här är butiken Smaksak som jag älskar!


All star!

Oj uppe tidigt idag.. Även fast jag sov lite halvdåligt så hade jag inga problem att komma upp.. Känns skönt måste jag säga! Men snart är jag inne i en natt period igen, passar mig perfekt just nu!

Har kommit på att jag ska köpa mig ett par nya skor nu till våren, har inte riktigt bestämt färg än.. Men ett par CONVERSE ska det bli! Jag bara måste ha ett par!








Life!


Jag skulle sitta på ett tåg till Paris och låta Stockholm va!

Då var det lördag och jag har precis ätit lite frukost! Duktig jag är! Är inte alla dagar den slinker ner. *Sniff sniff* Det börjag lukta riktigt gott här hemma, mamma lagar mat! Hinner man kanske få med sig mat till jobbet tro? Hoppas på det! För jag tror den blir väldigt god!

Det är typiskt att man skulle kliva upp så sent, skulle vilja gå ut på en promenad! Men får ta den imorgon då kanske! För nu hinnar jag inte det, har lite att fixa innan man ska iväg till jobbet! Så har en jobbkväll framför mig, är inte så taggad än! Men kommer nog igång snart!

Nej nu lite fix sen blir det bussen till jobbet!

Men tar och lyssnar en gång till först!






Ratatouille

Nu har sladden hittat fram och här är bilderna på min hemgjorda ratatouille!















Jag skulle vakna mitt i natten och gå upp och ta en lång promenad!

Blev en kort promenad idag, inte lång alls.. Men det blev en framför tven också, så lite motion har jag fått idag! Nu väntar jag på att maten ska bli klar, blir mysmiddag med mamma.. Gottis! Onyttig men god mat blir det.. Ibland måste man få äta sånt också, efter alla grönsaker jag ätit denna vecka..

Får se vad denna tråkdag har att erbjuda?! Det lär väl visa sig!

Kan inte sluta lyssna på, den går om och om igen! Underbar måste jag säga!


Man kan visst ändra sig!

Så där, då har man sovit lite efter en natt på jobbet! Det var en ganska seg natt, men blev andå inte allt för trött.. I bilen på vägen hem så lyssnade jag på rix morgonzoo! Jag har börjat tycka att det kan vara riktigt roligt, förr verkligen hata jag det! Men nu tycker jag att det är kul att lyssna på när man åker hem på morgonen! Lycker hissa och dissa kan vara riktigt kul! Men nog om rix morgonzoo nu!

Får se vad dagen har att bjuda på.. Men nu tror jag det blir soffan en liten stund igen iallafall! Är lite små seg! Sen får man kanske ge sig ut på en promenad!



Hitta en gammal bild, tycker jag ser konstig ut på alla kort jag hittar!


Ingen känner mig så väl som du!

Har varit ut på en skön promenad idag igen.. Jag får alltid en bra känsla i kroppen när jag varit ute på en rask promenad! Kommer i perioder då  det är det bästa som finns.. Synd bara att de inte håller i sig, men får kanske ta och försöka iallafall! Men förknippar jag promenad med någonting dåligt?

Just nu är jag tokmätt, mamma har lagat god mat igen! Blir lite bortskämd med all mat! Så jag behöver nog alla promenader jag kan komma över! Nu blir det till att ta det lite lugnt innan man ska iväg till jobbet, har en natt framför mig!


Dagens humör : Har varit på bättre!
Dagens saknad : Vill att sommaren ska komma, vill ha värme!
Dagens musik : Lars Winnerbäck: Om du lämnade mig nu
Dagens mat : Ugnstektfalukorv
Dagens dryck : Lättdryck
Dagens kommentar : Varför jag? För du var den som såg mig när ingen annan gjorde det!
Dagens roliga : Att jag ska jobba?!
Dagens frisyr : Plattat
Dagens person : Du!


Jag hoppas<3

Thailand

Hitta massa härliga bilder från thailand, var väldigt härligt där! Även fast det inte var precis som jag hade tänkt mig!











En solig dag!

Åh det vart en härlig promenad i det vackra vädret*Skönt* Blir kanske en imorgon ochså om det är lika härligt väder!

Nu har jag ätit en god middag*Mums* Så nu är jag mätt, men en efterrätt skulle inte sitta helt fel! Lite små sugen på någonting gott. Så man kanske går ta en liten tur till affären! Eller så får man tänka på listan jag läste igår och hoppa över det, för vet inte om jag vill ut på en till promenad idag*Skratt*

Men nu blir det till att träffa lite fina vänner!


Underbara sol!

Oj har sovit länge idag, väldigt länge! Ganska så skönt om jag får säga det själv.. Snart blir det till att fixa sig så man är redo för dagen. Skulle vara skönt att gå ut o solen en liten stund, men får se om man hinner det! Men kollar man ut genom förstret så ser det ut som att det är en riktigt härlig dag, härligt med sol! På något sett blir man lite piggare och gladare av lite SOL!





Detta ger dig cirka 100 kilokalorier!

Sitter och kollar på aftonblandet.se och lyckas så klart komma in på hälso sidan och kände att jag kommit in på helt fel sida.. Man får ju fan ångest av det man läste..

En halvtimmes promenad förbränner 100 kilokalorier.. 

Detta ger dig cirka 100 kilokalorier:

7 geléhallon
½ glassbåt
400 gram sockerärtor
18 gram mörk choklad
1 småkaka (20 gram
1 glas juice (2 dl)
5 skivor skinka
10 tomater
2 äpplen
1 banan
1 kg gurka
400 gram grönsaker (broccoli, blomkål etc)
4 morötter
2 skivor 17 % ost
½ dammsugare (20 gram)
½ chokladboll (tex. delicato)
1 dl kokt ris
1 ½ dl kokt pasta
38 gram köpt pizza
80 gram biff


Undra hur lång promenad man egentligen skulle behöva ta varje dag för att förbränna det man stoppar i sig?!


Fransk grönsaksröra!

Nu har det lagats ratatouille för fösta gången, har velat gjort det förr men har trott att de varit krångligt! Men det var hur lätt som helst ju.. Man skulle ju bara hacka lite grönsaker och lägga i en kastrull sen skötta det sig själv typ! Så det var inte sista gången som jag laga det kan jag lova! Så det var en riktigt toppen middag! Mördegsinbakad fläskfilé och ratatouille*Mums*

Skulle lägga upp bilder, men hittar inte sladden till kameran*Typiskt* Så får lägga upp bilderna imorgon istället, om sladden hittar fram!

Men recept kommer här iallafall:
  • 3 msk olivolja
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 2 burkar krossade tomater
  • 2 gula lökar
  • 1 aubergine
  • 1 zuchini
  • 3 krossade vitlöksklyftor
  • 0,5 tsk timjan
  • 0,5 tsk rosmarin
  • 2 lagerblad (valfritt)
  • 0,5 tsk salt
  • 3 krm vitpeppar
  • 1 tsk socker
  • några droppar tabasco
Så här lagar du ratatouille:
  1. Skala och hacka lök grovt.
  2. Skala och hacka vitlöken fint.
  3. Skölj alla grönsakerna.
  4. Skär grönsakerna i kuber ca 2x2 cm stora bitar.
  5. Hetta upp olivolja i en gryta och fräs lök och vitlök.
  6. Tillsätt övriga grönsaker och fräs någon minut till.
  7. Tillsätt krossade tomater och rör om.
  8. Krydda med timjan, rosmarin, lagerblad, salt, vitpeppar, socker och tabasco.
  9. Koka ratatouillen i minst 20 minuter på medelvärme under lock. Rör då och då. Koka gärna ratatouillen längre upp mot en 40 minuter. Ratatouillen blir ännu godare om den får stå i kylen över natten.

Sommar!

Gud vad jag längtar till sommaren! Vill att den ska komma nu snart, längtar efter solen och värmen..








Dagens!

Dagens

Dagens humör : Bra, men väldigt seg
Dagens saknad : Min mamma, tycker hon kan komma hem nu!
Dagens musik : Skivan i mammas bil!
Dagens mat : Ärtor!
Dagens dryck : Lättdryck!
Dagens kommentar : Pucko<3
Dagens roliga : Att jag sovit hela dagen?
Dagens frisyr : Halv plattat men ruffsigt ändå.. Hmm!
Dagens person : Kan man säga soffan?!

Knas!

Jaha då sitter man här igen, andra natten nu! Sov bort hela dagen, sjukt tråkigt!!!! Blev bara till att laga mat och hänga tvätt o så innan man skulle till jobbet igen! Tråk! Imorgon får ja inte sova lika länge iallafall..

En liten låt! Som får mig på knas humör*Skratt*


Lista!

Hitta någonting som påminner mig om mina unga år, låter som jag är tok gammal nu*Skratt* Hitta denna lista på Emma´s blogg http://emzgoesmusic.blogg.se/, var bara tvungen att sno den*Busig*



Höger- eller vänsterhänt: Högerhänt, förutom ibland när vänstern är lättast att använda
Humör just nu: På ganska bra humör!
Favoritgodis: Saltlakrits helt klart!
Är det nåt du absolut inte äter: Torsk, gummifisk usch!
Vad sa du senast: Skratt?
Om du var tvungen att leva i en annan tidsepok, vilken skulle du välja då: Hmm har lite svår att välja där, skulle vilja uppleva både 50- och 60-talet
Sommarplaner: Oj så långt har ja inte tänkt än!
Fisk eller badkruka: Beror på... I Sverige badkruka, utomlands är ja som en fisk
Längd och vikt: Är väl 163cm och
Hur många kuddar sover du med: Har fyra i sängen, men sover aldrig med fler än en!
Om du var fast på en öde ö, 3 saker att ta med: Mobilen, någon jag tycker om och en cola, helt klart!
Spelar du nåt instrument: Nej sånt kan jag inte, fast de skulle vara kul att kunna
Morgon- eller nattmänniska: Helt klart nattmänniska, hatar när klockan ringer tidigt
Sparare eller slösare: Önskar jag vore mer sparare än vad jag är
Kommer du ihåg din första kärlek: Ja
Ser du dig själv som tolerant mot andra: Ja det tycker jag!
Hur många barn har du, vill du ha: Inga barn än, men senare i livet blir det kanske 2st
Snarkar du? Nej det tror jag inte.. Eller?
Stjärntecken? Fisk
Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja? Läsa andras tankar tror jag..
Hur många syskon har du? 2, en bror och en syster

En tillfällig flytt, men får man behålla kläderna i garderoben?


Då har man flyttat in till mamma, ska bo här en vecka typ! Min lägenhet ska undersökas, så jag hoppas de kommer fram till någonting bra nu! Så nu ska här tvättas, tror jag förträngt hur mycke tvätt jag har.. Men nu ska det bli andra bullar!

Min älskade mamma hade en bra garderob iallafall, mycket bättre än min*Glad* Mina kläder är inge kul, man brukar ju säga att de krymper i tvätten! Men mina har fått motsatt effekt! Så mammas kläder sitter riktigt bra på mig, så får passa på nu när jag bor här.. Lånar massor*Glad* Vem vet kanske råkar få med mig någonting fint hem också*Skratt*

Hatar min mage!!!! Kan den inte bara sluta göra ont!! Har aldrig varit med om detta, vet fan inte vart jag ska ta vägen ibland*Snyft*




En gnutta stolthet och en smula ego!

Sitter hemma i soffan och dricker cola och fryser, tur att man har en underbar filt att lägga på axlarna! Har varit en tröttsam dag, riktigt seg är jag.. Så just nu behövs det inga sömntabletter här inte, men kanske någonting som gör mig pigg...? Finns det?!



De två senaste veckorna har jag gjort två saker som jag aldrig trodde jag skulle göra*Förvånad* Men kan säga att det känns grymt spännande! Hoppas hoppas hoppas! Är grymt stolt över mig själv att jag vågade strycka på alla dessa knappar.. Så nu återstår det och se vad som händer! Det kommer väl med ett brev på posten nu i dagarna! Ett stort steg för lilla mig*Glad*



En smula ego, men är riktigt nöjd med min nya frisyr! Tackar Janette och Sandra för det!


Dagens citat!

I Hong Kong är en hustru tillåten enligt lag att döda sin otrogne make, men bara om hon gör det med sina bara händer. Makens älskarinna däremot, kan dödas på vilket sätt som helst.


(BLA BLA 600 OTRPÖIGT ONÖDIGA FAKTA OM SEX)

Man kan inte äta av kakan och samtidigt ha den kvar!


"Du ska vara stolt för att du är du!
Men du måste också komma ihåg att du är värdefull och ska bli behnadlad med respekt!"
De här två meningarna skrev en vitklädd ängel till mig för någon vecka sedan. Jag sparade dessa ord och har läst de om och om igen.

Tänkvärda ord, någonting som jag tror jag behövde!

Man kan äga, äga guld och silver. Inte en männsika, inte en människas känslor!

Lite musik från mitt 2010! Låtar som betyder lite mer än andra, iallafall för mig!





















RSS 2.0