Trött, syster, fika och lilla rummet!

Nu är jag trött!!! Vill hem och sova nu på direkten! Men ska inte sova allt för länge, måste ju kunna sova sen ikväll! Ska ju även fika med syster så de kan man inte sova över! En mysig systerfika! Var ett tag sedan nu, sen bara vi satt och fika och prata! Vi hade ofta sånna stunder förr!

Ska planera lite för hur det ska bli i lilla rummet också! Ska börja fixa där inne i helgen bestämde vi! Ska bli så roligt! Har kollat på massa fina lampor, mattor och annat fint som skulle kunna passa där inne! Det finns så mycket fint! Längtar tills man får ställa i ordning allt!



Vecka 20

Ungefär vid den här tiden är det dags för ett nytt besök hos MVC. Modern märker att barnet rör sig alltmer och det går ibland att se dess rörelser. Livmodern växer alltmer och skjuter fram magen. Det kan hända att naveln börjar puta ut, i sådant fall kommer den att göra det tills förlossningen. Bröstkorgen växer och det kan vara mycket bekvämt med en justerbar BH.

Ditt barn är 14-16cm långt från huvud till stjärt och väger ca 350g. Barnet är fortfarande mycket litet men växer snabbt och är nu halvvägs. Nu följer en kritisk fas i utvecklingen av sinnesorganen - hörsel, syn, känsel, smak och lukt. Äntligen kan barnet höra och känna igen din röst. De olika sinnesorganens nervceller utvecklas nu i sina specifika delar av hjärnan. Nybildande av nervceller har trappats ned något, och koncentreras istället till utveckling av komplicerade förbindelser mellan nervceller som krävs för funktioner som minne och tänkande. Bär du på en flicka finns det redan omkring två miljoner ägganlag i äggstockarna. Barnet kan nu njuta av att sträcka ordentligt på armar och ben, eftersom nervsystem och muskler har utvecklats tillräckligt för att det ska vara möjligt.


Vårat mirakel <3

Förra veckan fick vi se vårat lilla mirakel i magen! Så häftig känsla att få se att det verkligen fanns någon där inne! Vi hade en livlig krabat där inne! Ville inte alls göra som barnmorskan ville! Hihi! Så besöket tog dubbelt så lång tid! Men vi fick lite bilder tillslut och alls såg bra ut! Lycka!

Jag längtar så himla mycket tills vi får hålla liten i famnen!



Överaskning, grill och ullared!

Igår fick jag en glad överaskning av en underbar vän! Min underbara lilla flicka!
Får se hur det går med ullareds resan vi pratat om igår när vi grilla! Skulle vara så kul att komma ner dit igen! Jag och Emelie hade ju så jäkla kul sist vi var ner dit! För jag skulle vilja ner dit och köpa lite bebis saker! Hihi! Finns nog mycke kläder och annat kul man kan köpa till liten!
Just nu sitter jag med en ömmande fot! Fan så ont den gör! Blir nog kryckor idag om jag ska kunna lämna hemmet!

Häftigt, liten, och spännande!

Det känns så häftigt när liten där inne rör sig! Lika häftig upplevelse varje gång, även fast jag känt det så många gånger! Hihi! Så kul att även Robin kunde känna för någon dag sedan*Lycka* Längtar så mycket tills på onsdag när det är UL, ska bli så spännande att se liten <3


Spännande att det är ett litet liv där inne i magen! Som ligger och gror där inne! Vill så gärna att tiden ska gå fortare, vill ha oktober snart! Vill hålla våran plutt i famnen! Funderar så mycket på vem som gömmer sig där inne!




Delicatobollar!

Lät väldigt gott det här! Måste nog testa någon dag*MUMS*


Delicatobollar

 

100 g smör (rumsvarmt)

1,5 dl florsocker

2 msk starkt kaffe

25 g ljus choklad, smält

1,5 tsk kakao

1 msk vaniljsocker

4 dl havregryn

 

100 g smält ljus choklad

 

 

Gör så här:

Mixa havregrynen i en mixer så det blir fina smulor.

 

Vispa smör och florsocker med en elvisp och tillsätt sedan kaffet. Vispa tills det blandas.

Tillsätt kakao, vaniljsocker och de finmalda havregrynen. Vispa till en fin smet.

 

Smält den ljusa chokladen (det funkar bra med blockchoklad eller Marabou mjölkchoklad) i en skål i micron eller över vattenbad och häll sedan ner den i smeten.

Vispa eller rör tills allt är ordentligt blandat.

 

Ställ in i kylen en halvtimme.


Tag sedan fram ur kylen och rulla i lagom stora bollar.
Ställ sedan in dem i frysen i en halvtimme.

Smält choklad i en skål i micron och rulla bollarna i chokladen.
Avsluta med att rulla dem i kokos.


Inredning!

Denna soffa kommer svart att ta plats på våran lilla hal på övervåningen! Eftersom gästrummet blir ett barnrum så tycker jag detta blir en bra lösning när någon är på besök!


Rolig, mat, buskar och soffa!

En rolig morgon var det idag! Inga detaljer, men kan bara säga att det var riktigt roligt*skratt* Sov fram till två idag, skönt! Sen var det helt omöjligt att försöka somna om! Sen blev det mat från Lenas gryta, super god mat var det! Gott gott gott!!

Sen åkte vi upp till kyrkogården! Så fint nu när buskar och träd börjar slå ut och planteringar vid gravarna! Sen åkte vi till svärmor och svärfar och deras nya fina hus! Det blir sååå fint! Så mysigt där och den stora trädgården! Åh längtar tills vi köper ett mysigt hus med underbar trädgård!!

Sen fick vi hem våran nya soffa! Det blev så fint! Längtar tills jag får mysa ner mig i den!


Magen!

Magen i vecka 12!





Magen i vecka 15!




Lilla magen i vecka 17!




Vecka 18

Om det är din första graviditet kan det vara bra att veta att det inte är magen som kurrar utan barnet som rör sig. Nu kan du vara riktigt säker på att det finns en baby där inne. Vid det här laget är du förmodligen lika pigg som innan graviditeten och det är möjligt att sexlusten ökar. Höga östrogenhalter i din kropp får blodmängden i bäcken- området att öka. Detta bidrar till att du oftare och snabbare än vanligt blir sexuellt upphetsad. Varsamma samlag under graviditeten är helt riskfritt, men kontakta din MVC om du är orolig.

Det 16 veckor gamla barnet är nu 12,5-14cm långt mellan huvud och stjärt och vikten ca 200g. En enormt aktiv period börjar med rejäla träningspass. Han eller hon vrider och vänder på sig, sparkar och slår. Små luftbubblor som kallas alveoler eller lungblåsor bildas nu i lungorna. Fingrar och tår ser alltmer färdiga ut, och de virvlar och ränder som utgör barnets unika fingeravtryck börjar framträda. Nu ligger ögonen i rätt läge och i tarmen har barnets första avföring samlats - barnbeck. Om det skall bli en pojke så bildas prostatan nu.


Bättre, snurrig, gratta och liten!

Idag är än bättre dag! Så skönt! Igår mådde jag inge bra alls, trött och snurrig i huvudet! Så på måndag fick jag tid på vårdcentralen för att ta lite prover! Får se vad de visar!

Idag vakna jag pigg och riktigt utvilad! Kände mig riktigt pigg, det var så lätt att gå upp! Blir en liten vila på bussen sen så är man lika pigg sen när man kommer hem! Ska gratta världens bästa svärfar idag! Sen blir det hockey innan det är dags att kasta sig i säng!



Längtar tills nästa onsdag! Då blir det ultraljud*Lycka* Tänk att få se liten!



Hockey, bättre, spännande och godsaker!

Igår var det hockey och Sverige förlorade! Men det var en jäkla dommare på att vara konstig!! Som vanligt! Haha! Efter hockeyn blev det sova, kände mig mer död än levande! Somna nog på driekten tror jag!


Har en bättre dag idag iallafall! Skönt! Känner mig inte alls på så dåligt humör som jag gjorde igår även ryggen känns något bättre! Får se sen vad eftermiddagen och kvällen har att bjuda på! Blir kanske en sväng ut till svärmor och svärfar när jag kommer hem! Tror det skulle tapetseras där hemma idag! Spännande att se hur det blir!

Ikväll blir det nog film mys med massa godsaker till*Gott*


Trött, gratta, 14år och bästa!

Idag är det ingen toppen dag! Super trött och ont i ryggen och höfterna!! Bläää!! Så det blir nog en lugn kväll idag! Ska åka och gratta Emil idag som blir 14 år!! Herre gud så åren går.. Honom har man burit runt mycket på när han var liten! Moster skämde bort honom riktigt ordentligt!

Så jag lär nog få igen när liten kommer*Skratt*



Tänk ett år ihop med den bästa <3 Älskar dig <3








Vecka 17!

Ökad svettning är vanligt hos mamman, vilket beror på ökad blodmängd. Många kvinnor blir även täppta i näsan. Vidare kan slidan avge en ökad mängd sekret. Behovet av att kissa ofta bör ha gått över vid det här laget.

Ditt barn är 11-12cm långt från huvud till stjärt och väger ca 150g. Huvudet är visserligen stort ännu, men det börjar se mer proportionerligt ut. Ögonen är fortfarande slutna, men de har blivit större och ögonfransar och ögonbryn har blivit längre. Underhudsfett börjar lagras, det hjälper till att hålla värmen samt ger energi. På huvudet växer mer och mer hår. Alla fingrar och tår har nu fått pyttesmå naglar. Det lilla hjärtat pumpar runt ungefär 24liter blod per dygn. Barnet blir medvetet om ljud utifrån och kan reagera på dem. Bröstkorgen hävs och sjunker när det tränar sin andning. Barnet befinner sig nu i den övre delen av livmodern och väger mer än moderkakan. Utifrån sett är barnet mitt emellan blygdbenet och naveln.


Vecka 16

Nu är det i många landsting dags för återbesök på mödravårdscentralen. På en del ställen gör man nu en ultraljudsundersökning den här gången. I så fall kan du se konturerna av barnets huvud och kropp.

Din midja börjar försvinna, och ett tips för att behålla de vanliga kläderna några veckor extra är att trä genom ett gummiband som extra ögla i knapphålet och sedan knäppa gummibandet runt knappen!

Ditt barn är 108-116mm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 100g. Nu är barnets armar och ben färdigbildade och lederna fungerar. Skelettet hårdnar i och med att benen förkalkas och denna process kallas ossifikation. Barnet kan nu koordinera sina rörelser då nervsystemet fungerar och musklerna svarar på hjärnans signaler. Det är fullt med aktivitet i livmodern, fostret rullar runt, sparkar och gör volter. Ännu kan det vara svårt att känna rörelser då fostervattnet fungerar som en ljud- och rörelsedämpare. Omföderskor kan känna ett litet fladder runt denna vecka. Är det ditt första barn så dröjer det oftast några veckor till innan du känner att det sparkar.

Det går nu att avgöra barnets kön med hjälp av ultraljud. Det finns numera även privata kliniker som snabbt kan göra en könsbestämning via Ultraljud, i Malmö och Göteborg finns t ex Emma Ultraljudsklinik. Även om man inte är intresserad av könsbestämning kan det vara en bra idé med ett CUB-test som ultraljudsklinker gör, t ex i Stockholm finns Ultraljudsbarnmorskorna vilka gör de flesta olika typer av ultraljudsundersökningar.

I fostervattnet finns celler och kemiska ämnen från barnet. Dessa kan fångas upp vid ett fostervattensprov och kan ge viktig information om barnets hälsa.


Vagnar!

Så fina vagnar! Finns bara för många olika modeller och färger! Men vi har nog fallit för emmaljunga iallafall och dessa färger är riktigt fina! Men man får nog åka in och känna och test köra lite igen!



Edge Duo Combi eller City Cross?! Finns nog fördelar och nackdelar med båda! Någon som kan säga något om dessa vagnar?
  

 

RSS 2.0