Fel sida!

Trött och grinig!! Ingen bra dag alls idag känns det som! Lite mera sömn kanske skulle hjälpa?! Ska nog testa de efter frukosten! Men finns ju egentligen en massa saker som jag skulle behöva göra idag! Fan för att vakna och vara på sånt här äckel humör!!!! Sånna här dagar kan man lika gärna hoppa över!

Dålig, trött, köpt och vilding!

Är väldigt dålig på att skriva här.. Har bara inte tagit mig tiden att skriva! Har börja blivit så trött på kvällarna... Så ibland känner man sig helt död och orkar knappt med mig själv! Ska försöka lägga upp lite bilder imorgon på saker som vi köpt åt liten! Blir mer och mer, så kul att köpa!
 
Liten är en riktig vilding där inne! Men Robin lyckas aldrig känna sparkarna, för så fort han lägger handen på magen så blir det lugnt!
 
 

Vecka 24

Nu går det att höra barnets hjärta med ett vanligt stetoskop. Någon gång runt denna vecka är det dags för ett besök hos din MVC. Om du inte börjat träna dina muskler i bäckenbotten, så är det hög tid.Bäckenbottenmusklerna börjar tänjas ut, vilket kan leda till att du läcker urin när du hostar eller skrattar. Denna muskelgrupp används inte i dagliga aktiviteter och det kan därför vara svårt att veta om man tränar rätt. Ett tips för att träna upp musklerna igen efter att du fött är det kliniskt testade träningshjälpmedlet, Axuaflex, som finns att läsa om och beställa igraviditetsshop

Hormonnivåerna i kroppen börjar plana ur och humöret brukar jämna ut sig. Många känner sig lugnare och gladare. Livmodern når nu ovanför naveln. 

Barnet är nu ca 21cm långt mellan huvud och stjärt och väger omkring 700g. Skulle barnet födas nu har det 20-25% chans att överleva. Det är fortfarande litet, finlemmat och alldeles hårigt. I kroppen har vita blodkroppar börjat bildas och dess funktion är att bekämpa infektioner.

Lungorna fortsätter att utvecklas och luftvägarna formas till rör för att kunna ta in och stöta ut luft. Blodkärl och lungblåsor utvecklas i lungorna och mellan dessa kommer så småningom utbyte av syre och koldioxid ske. I lungorna börjar också ett ytspänningsnedsättande medel att bildas. Dess uppgift är att hindra lungblåsorna från att klibba ihop. 

Även tänderna och tandhygienen påverkas av en graviditet, läs gärna mer på vår sida om tänder och tandvård under graviditeten och hur man kan förebygga eventuella problem.

Tvätt, städ och bebiskläder!

Halv sju gick lilla jag upp idag! Skjutsa älsklingen till jobbet och nu står tvätt och lite städ på mitt schema! Första maskinen ligger i, borde vara klar snart! Ska plocka undan alla bebiskläder som ligger lite över allt just nu! Blir lite nya saker var och varannan dag*skratt* Igår fick jag hem lite kläder som jag hade när jag var liten, lite kul att det finns lite kvar! Finns även lite kläder kvar efter Robin! Fick lite kläder av svärmor igår också, jätte söta var de!

Kommer lite bilder sen på kläderna som är nya! Ska även in till stan och shoppa lite mer kläder idag! Det är perfekt med rea! Man kan hitta massa fina saker då. Blir lindex och hm! Gillar deras barnkläder!

Kläder till liten!

I måndags kom det ett paket med lite bebiskläder! Det är ju så gulligt! Finns så mycke kul att köpa
 


Sen fick liten en super söt speldosa av sin mormor idag! Så liten har fått lyssnat till den idag, så h*n känner igen den sen!


Vecka 22!

Dina bröst kan eventuellt läcka råmjölk, ditt barns första kost. Montgomerys körtlar på vårtgårdarna, producerar ett fuktigt ämne som skyddar dina bröstvårtor vid amning. Din hudfärg kan förändras och områden med mycket pigment t.ex. vårtgårdar, födelsemärken och fräknar mörknar. Håret kan kännas tjockare och det beror på att du nu inte tappar speciellt mycket hår, vilket annars är det normala. När barnet är fött kommer du att tappa hår som vanligt igen. Kom ihåg att sköta tandhygienen, hormonerna kan påverka ditt tandkött och få det att svullna.

Nu har barnet blivit ungefär 19cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 500g. Barnet har fått en dygnsrytm. Det både sover och är vaket. Antagligen är det som mest livligt när du vilar dig. Svettkörtlar har utvecklats och huden är inte lika genomskinlig. Naglarna är fullt utvecklade och fortsätter att växa. Hjärnan växer mycket snabbt och speciellt den del som ligger mitt i hjärnan - germinal matrix. Dess uppgift är att tillverka hjärnceller fram till att barnet är fött och försvinner sedan. Barnets hjärna fortsätter dock att växa fram till fem års ålder.

En skön fredag!

Har varit en underbar dag idag! Först kom söta Svea och Elin på besök. Vilken liten goding hon var, ett riktigt charm troll! Vi tog även en fika i det fina vädret, så skönt att kunna sitta ute utan att få regndroppar på sig! Sen blev det en tripp ut till Emelie och Alice! Hjälpte henne att få ihop ett bord till trädgården!

Har även varit till Tierp en sväng! Fick åka rally ford*skratt* Sen åt vi middag på gruvan med pappa och Kristina! Hur gott som helst var det! Nu sitter vi i soffan och kollar lite på tv! Skön fredag kväll måste jag säga! Har även hittat en vagn, hoppas vi får svar snart!

Sprattel

Har en liten sprattel bytta i magen! Den håller igång jätte mycket, men så fort man lägger handen på magen så slutar den! Det är precis som att den inte vill att man ska lyckas känna någon liten spark. En buse redan nu! Hihi! Så häftig känsla när man känner alla rörelser där inne! Ibland tror jag den övar på riktiga kick sparkar! Längtar tills man lyckas känna mer på utsidan!

Student, jehovas, kläder och mat!

Igår var det en stor dag för många unga! Studenten! Minns så väl vilken underbar dag det var! Hoppas att alla hade uppehåll från regnet under utspring och flakåkning!

Vi var i Tensta på studentfirande av Isabelle, Eleonore och Tobias! En riktigt trevlig kväll med god mat och härliga människor! En rolig tipspromenad hade de gjort också! Tror det bjöds på lite historer också under kvällens gång, för jag har hört många av älsklingen idag!
Denna dag började med plingande på dörren! Robin gick ner och öppna och utanför står jehovas vittne som verkade vara pratsugna! Men Robin lyckades få dem att gå fort igen! Tur att inte jag var den som gick och öppna! Sen blev det lite frukost innan vi skulle ut till Emelie.. Robin skulle klippa lite gräs och jag och Emelie kolla bland lite bebis kläder! Så vi fick en hel påse med massa kläder med oss hem! Underbart! Även jag fick en jätte fin "tjockis" klänning som Emelie kalla den för! *Skratt* Den kommer bli perfekt nu under sommaren!
Nu har vi precis kommit hem från pappa och Kristina, vi hade tur och blev bjudna på mat! Kalvstek, färskpotatis och sås! Det var så himla gott!! Mums! Jag åt hur mycket som helst! Har blivit ett litet matvrak!
Imorgon blir det möte med barn och utbildningsnämnden! Ska bli riktigt roligt!

Vecka 21!

Vissa kvinnor får halsbränna vid det här stadiet. Det kan kännas som en brännande känsla i bröstet och du kan även få sura uppstötningar. Det finns receptfria läkemedel som neutraliserar magsyran, t ex Gaviscon. Blir det extra besvärligt kan din läkare skriva ut medicin. Kanske kan dusvettas ovanligt mycket och det beror helt enkelt på de extra kilon som du nu bär runt på. Omkring denna vecka känner du livmodern strax under naveln.

Ditt barn är ca 16cm långt mellan huvud och stjärt och väger omkring 420g. Det kan röra sig fritt i fostervätskan och kan sparka både långt upp i magen och ända nere vid blygdbenet.

Nu är matsmältningsapparaten tillräckligt utvecklad för att kunna tillgodogöra sig vatten ur det fostervatten som barnet sväljer. I början av graviditeten är det moderkakan som producerar fostervatten men när njurarna fungerar ungefär i fjärde månaden, tar de över produktionen.Njurarna tar även hand om en del avfallsprodukter i barnets blod och tillverkar urin av dem. Men det finns inte mycket urin i fostervattnet utan det mesta av avfallsprodukterna som bildas, transporteras bort via moderkakan och ut i ditt blodomlopp. Det är dina egna njurar som tar hand om det mesta av renandet efter barnet.

Sinnesorganen som barnet ska använda för att lära känna världen utvecklas nu raskt. Smaklökarna på tungan är färdiga. Hjärnans och nervtrådarnas utveckling har kommit så långt att barnet ska ha fått känsel. Vid ett ultraljud skulle du nu kunna fånga en bild, där barnet suger på tummen eller smeker sitt ansikte.

RSS 2.0