En saknad

Har tänkt väldigt mycket på min storebror den senaste veckan.. Han har liksom varit i mina tankar flera gånger om dagen.. Han har verkligen saknats hos mig..

Vet inte om det var hans födelsedag som gjorde att han hamnade i mina tankar så mycket.. För gud hur jag har saknat honom.. Konstigt tycker nog vissa, eftersom jag aldrig fick träffa honom.. Men på något sett självklart för mig..

När någon ska beskriva min bror är det oftast att han var en underbar och charmig liten kille som älskade sina star wars gubbar, sitt Films SK och Brynäs! Och framför allt att han var en riktig kämpe.. Han hade viljan, styrkan och modet..

Jag hitta en text hos mamma nu i veckan.. När jag läste den fick jag tårar i ögonen, den berörde mig djupt.. Det var en urklipp från en tidning.. Måste varit från precis när han gick bort.. I texten beskrivs en varm och kärleksfull kämpe, med den sanna lagandan

Robert Svensson in memoriam

Tack, Du lille lirare, för den tiden vi fick förmånen att ha Dig i vårt lag! Nu när Björkparkens matta snart ligger grön kommer saknaden efter Dig att bli stor. Du älskade Ditt Films SK i vått och torrt. Trots Din ungdom hade Du nära kontakt med spelarna i A- och B-lagen. Det Du inte visste om dem var inte värt att veta. Trots Din sjukdom hade Du tid att tänka på laget. Typiskt för Dig var Din besvikelse över att Ragge inte skulle spela i Film i år. Din vilja inför matcher och träningar var enastående. Du var med andra ord en drömspelare för varje tränare. Din stora match fick Du tyvärr utspela på en annan plan. Det var en match som Du tack vare Din vilja var på väg att vinna flera gånger. Men man kan säga att motståndarna vann genom ojust spel. Du försökte med Dina fina dribblingar, men varje gång Du snurrade upp motståndaren fällde han Dig. Du reste Dig upp gång på gång, men sista gången var Du alltför trött att stiga upp. Robban, matchtröjan som Du fick av A-lagsspelarna hade vi hoppats att Du skulle ha på Dig, när Du om cirka 10 år skulle springa ut på Björkparken för att avgöra någon seriefinal. Nu när Du var så förståndig att Du tog med Dig tröjan på resan till Nangijala, kommer Du säkert få användning för den där. Säkert har de också fotbollsplan och då får Du tillfälle att spela boll där i stället. Till sist Robban, vi ska kämpa för Dig i varje match, för säkert kommer Du att sitta och titta på Ditt älskade Films SK. /Kjell Carlsson

Tycker man får en fin bild om hur han var.. Och det är just såhär som jag har fått lära "känna" min bror.. Genom vad alla berättar om honom.

Bilden jag har av min bror är att han var en kämpe, på många olika sett.. Livet visade honom den hårda sidan, sidan där han var tvungen att hela tiden kämpa..

Sista julen min bror firade fick han en legoborg.. En legoborg som fick honom att kämpa lite till.. En legoborg som jag med försiktighet lekte med när jag var liten.. Tror knappt att någon fick röra den.. Jag vet hur rädd jag var för att den skulle gå sönder, för ritningen fanns inte kvar.. Jag vet att jag älskade den där legoborgen..

Jag kan inte känna saknaden som ni gör, ni som fick spendera tid med Robban.. Men det är även så att ni inte kan känna den saknaden som jag gör.. Jag saknar en liten kille som jag har på bild.. En kille som jag så gärna hade velat lära känna..

Min bror är inte borta, han har bara gått lite före..

3 av 4 barn överlever cancer, men i var fjärde familj inträffar det ofattbara.. Forskningen behöver DIN hjälp så att fler familjer ska slippa drabbas av det ofattbara..

http://www.cancerfonden.se/sv/Stod-oss/Insamlingar/?collection=4235

RSS 2.0