Litens rum!

Har en liten krabat som lever om i magen! Är en mysig känsla när man känner hur h*n bökar och grejar där inne!

Vi ska börja göra iordning lilla rummet nu i veckan! Har köpt golv som ska ligga där inne och sen ska det målas lite väggar och lite tapet ska upp på ena väggen! Ska bli så kul att få fixa och greja där inne!


Besök hos BM

Idag blev det en besök hos BM! Allt såg bra ut! Magen växer som den ska! Sen fick vi ju lyssna på det underbara ljudet igen, så härlig känsla att höra hjärtat på liten! Denna gång var hjärtljuden på 137 slag i min! Vi bokade även in tider för träffar framöver!
 
Gillar våran barnmorska riktigt mycket! Hon är så härlig tycker jag! Så är riktigt nöjd med att vi fick just henne!
 
 
 
Vi längtar efter dig <3
 
 

Varmt!

Har haft en härlig dag på gräsö idag! Nu sitter jag i soffan och kikar på tv.. Är någon sjuk film, verkar helt knäpp! Tror jag får leta upp något bättre att kolla på!


Nej nu blir det ett glas iste är så sjukt varmt här hemma!

Vecka 28!

 
Nu går du in i graviditetens sista tredjedel. Det är en spännande men också påfrestande tid, såväl psykiskt som fysiskt. En del kvinnor mår utmärkt under denna period, medan andra kan känna sig helt utmattade. Under dessa veckor kan du räkna med en viktuppgång på ca 4,5-5,5 kg, där barnet utgör ca 3-3,5 kg. Livmodern har under den senaste månaden växt ca 4cm och du kan känna ett tryck upp mot bröstkorgen. Detta kan ge en lättobehagskänsla när de nedersta revbenen spänns ut

Är du Rh-negativ görs en andra undersökning för att kontrollera om modern utvecklat antikroppar. Omkring dessa veckor görs ofta ettglukosbelastningstest, vilket innebär att man kontrolleras för att se ökad risk för graviditetsdiabetes. Även en kontroll av eventuell blodbrist görs. 

Ditt barn är nu ca 25 cm långt från huvud till stjärt och vikten ca 1,2 kg. Det utvecklas och växer mycket snabbt nu. Lungorna är så pass färdigutvecklade att det klarar av att andas luft, men om barnet skulle födas så skulle hon eller han ändå behöva hjälp med andningen. Hos flickor är blygdläppar fortfarande små och täcker inte klitoris men under de sista veckorna växer de samman alltmer. Hos pojkar sjunker testiklarna ned i pungen. Fortsätt att prata med ditt barn för vid det här laget har det vant sig vid din röst. Den här sista tredjedelen av graviditeten kommer barnet framför allt att gå upp i vikt och enligt lag är barnet livsdugligt, vilket gör att det måste registreras om det föds. 

Hmm

Hoppas denna dag tar slut snart och att nästa dag känns mycket bätte! För detta är ingen bra dag alls! Skulle helst legat kvar i sängen imorse!! Men man måste ju jobba! Är nog den värsta dagen på väldigt länge! Känner mig helt nere!
 
Snälla låt mig komma hem snart! Men sängen kommer kännas så stor och tom inatt! Vill inte vara jag idag!

Vecka 26!

Förmodligen passar inte dina vanliga kläder längre, för nu börjar du lagra fett kring bröst och höfter. Graviditetsstrimmor på mage och bröst bör dyka upp nu, om du alls kommer att få några. Ditt hjärta och dina njurar jobbar hårt för att hålla igång blodcirkulationen, och ta hand om den ökade mängd vätska som finns i kroppen.

Barnet är ca 23 cm långt från huvud till stjärt och väger ungefär 900g. Ryggraden blir starkare och smidigare, för att den skall orka bära kroppen. Lungorna utvecklas alltjämt och barnet växer till sig mer och mer. Med lite tur kan man höra barnets hjärtslag genom att någon lägger örat mot din mage. Ögonen är nu färdigbildade och barnet har lärt sig att både andas in och ut. När barnet hör ljud reagerar det med högre puls, och spelar du musik kan det hända att hon/han rör sig i takt. Det finns studier som visar att barnet reagerar på beröring runt denna vecka.

Har du börjat tänka på bilbarnstol ännu? Det kan vara skönt att redan på ett tidigt stadie lära in sig vad man behöver veta om detta. Tillsammans med AktaGraco har vi här information om bilbarnsstolar.


Hjärtat <3

Igår fick jag höra det mest underbara ljudet! Litens hjärta <3 Vilken härlig känsla det var, helt otroligt! Ett snabbt hjärt ljud var det! 150 slag i minuten hade h*n!
 
Undra vad som gömmer sig där inne?!

Gucci!

Fick denna underbara doft av min älskling förra helgen när han åkt en tur med ekerö! Det är en helt underbar doft!
 

Vagn!

Även litens mormor har köpt lite saker! Vi skulle åka och köpa en begagnad emmaljunga vagn! Men kom hem med en ny vagn! En emmaljunga edge duo! Den är sååå fin! Är riktigt nöjd med vagnen! Så nu står den hemma och väntar på liten! Längtar tills jag får bädda och greja i den! Det blev även lite kläder med hem från gränby!
 
Tack snälla mamma för den fina vagnen! Kan lova att liten kommer att älska den lika mycket som jag!
 
 
Denna färg är det på vagnen men ett annat chassi! Så snygg!
 
 
 

Bebissaker från farmor!

Idag kom litens farmor med lite bebissaker! Hon hade shoppat en hoppgunga, badhjälp och en blöjhink! Super bra! Vi börjar få en bra samling med saker nu! Liten kommer nog ha det mesta tror jag, plus lite till! Bortskämd redan i magen! Våran lilla plutt!
 
Längtar så sjukt mycket till jag får hålla h*n i famnen!

Tvättat, Loke, fika och uttråkad!

Haft en bra dag idag! Plockat undan lite hemma och tvättat lite! Har haft lilla Loke här idag också! Han är så mysig. Ibland tror han nog att han är en väldigt liten hund, lilla klumpisen! Hihi! Sen har Frida varit här också, kul att ha lite sällskap! Vi har fikat och prata massa! En riktigt bra dag!
 
 
Men nu sitter jag i soffan och känner mig fruktansvärt uttråkad, trött och en liten gnutta grinighet känner jag också tror jag! Funderar på att ta en liten promenad! Men så irriterande när man inte kan gå i ett normalt tempo!! Måste gå så jäkla långsamt om jag inte vill få ont i ryggen och höfterna!! Det gillas inte! Känner mig som en riktig tjockis just nu, känns inte som att några kläder passar! Känner mig som en flodhäst i alla kläder jag har! 
 

RSS 2.0