Chilli <3

Det gör ONT i mig idag! Att se sin syster så ledsen som jag såg min vara igår, gör så ont! Det är inte många gånger jag har sett henne så, det känns så hemskt. Allt känns så tragiskt, att bli tvungen att ta bort två älskade familjemedlemmar på bara några veckor är inte rättvist! Att se en familj så ledsna och nerstämda, är inget man vill göra!


Men beskedet min syster kom med igår gjorde så ont! Att den där lilla glädjespridaren skulle vara tvungen att lämna denna plats, för en stad ovan molnen! Minns så väl resan hem med den lilla tjejen med namnet Chilli! Hon var så härlig, inte ett dugg rädd! Hon låg där i mitt knä hela resan hem och ibland fick man höra en lite snarkning! Vi hade så kul åt alla hennes miner och ljud, vi var ju absolut inte vana vid det! Hur hon snorka och rynka på näsan! Så söt hon var! Världens mysigaste lilla hund! Kommer minnas henne med glädje och ännu mera glädje! Kommer sakna en stutsande liten hund som vill upp i knät varje gång man kom och hälsa på ute hos syster och hennes familj!

Men vi vet att hon har det bra där hon är nu, tror Tyra mötte henne där uppe! <3
Saknaden är stor efter er <3


Chilli älskade denna nalle så mycket att hon tugga sönder den, innehållet på ett ställe och tyget på ett annat!


En sovande Chilli


Pappa och Chilli hejjar på brynäs!

Godsaker till julen!

Dajmtryffel

40 bitar

1 dl vispgrädde
50 g Svensk smör från Arla
300 g mörk choklad, minst 50 % kakaohalt
1 dl Arla Köket kesella
2 msk konjak eller likör
ca 100 g dajm
kakao 


Koka upp grädden och smöret i en kastrull. Ta kastrullen från plattan. Bryt chokladen i bitar, rör ner i grädden och låt smälta. Rör i kvarg och konjak. Låt smeten kallna i kylen ca 1/2 tim. Hacka dajm och rör ner. Häll smeten i en form, 10 x 15 cm och låt stelna i kylen ca 1 tim. Skär i bitar eller forma tryffeln till runda kulor. Pudra över kakao och förvara kallt.

Julkola

ca 60 st

100 g Arla smör
2 dl Arla Ko vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker


Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull. Tillsätt grädde, socker, sirap och vanilj. Koka utan lock, rör om då och då tills termometern visar 124° eller när smeten håller kulprovet. Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en seg och fast kula. Koktid 15 – 30 min. Smaksätt med något av förslagen nedan.
Häll smeten på en oljad plåt. Låt svalna och klipp i bitar. Slå in i papper eller varva kola och papper i en burk. Förvara kallt.

Smaksättning:
– rivet skal av 2 lime, 1 citron eller 1/2 apelsin
– 1 dl krossade polkagrisar
– 2 msk siktad kakao
– 1 dl rostade solroskärnor



Lakritsknäck

75st

10 karameller turkisk peppar
2 dl Arla Ko® vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 dl socker
2 msk smör


Krossa karamellerna fint i en mortel. Blanda grädde, sirap och socker i en tjock-bottnad vid kastrull. Koka upp och koka utan lock tills smeten klarar kulprovet eller tills temperaturen är 122°, rör om då och då. Koktid 15–30 min. Tillsätt karamellkross och smör. Fördela smeten i knäckformar. Låt stelna. Förvara svalt.

Kulprovet: Häll några droppar i iskallt vatten och rulla till en kula. Kulan ska bli fast till hård.


Julen smyger sig på!

December månad börjar smyga sig på.. Det är en vecka kvar till första advent! Så mysigt! Älskar julen, en så mysig månad. Det ska köpas julklappar, bakas, pyntas, lyssna på julmusik och det som jag älskar slå in julklappar. Jag älskar att göra fina paket*Glad*

Så nästa helg ska det upp gardiner och stjärnor i våra fönster och julmusiken ska på.. Blir nog lite glögg också*Gott*

Detta år har jag för första gången stått inför ett stort bestlut, vart jag ska vara på julafton! Ni tycker kanske jag är lite töntig, men det var ett stort beslut för mig! Visst kan man fira på varsit håll, med sina familjer.. Men nu ville ju jag och älsklingen fira ihop*Lycka* Så då får vi dela upp firandet, en dag med hans familj och en dag med ´min familj! För jag vill inte stressa runt på julafton! Så då tog vi beslutet att vi firar julafton hemma hos hans familj och med min familj firar vi på annandagen! Längtar jätte mycket efter julen nu!


Men innan jul blir det en liten tripp till solen, kommer nog bli världens bästa resa!




En härlig vinterdag

Lite bilder från Östhmmar!
Foto: Ida

Versace!

Idag gick jag upp innan tio för att jag skulle vara berädd att berställa en klänning från hm! De släppte ju en kollektion från versace klockan tio.. Men det tog sammanlagt fyra timmar att beställa hem en klänning till mig och ett par byxor till min älskling! Helt sjukt!

Nu tror jag alla grejer är slutsålda på sidan, säkert även i butikerna! Men vissa av kläderna förstår jag inte att folk vill klä på sig?! Vissa är verkligen gräsliga!

Denna klänning och de svarta byxorna beställde jag hem! Spännande och se om det passar!





Fjådor

Fjådor tycker om att sitta framför tven och titta på sport och och när Robin spelar x-box! Så söt när han sitter och tassar på tven! Våran lilla myspojke!









Spännande!

Igår var jag och älsklingen iväg på en spännande sak! Det var både mysigt, kul och intressant! Fick veta väldigt mycket och vi fick svar på våra frågor vi hade.. Så jag tycker det känns väldigt bra och spännande är det!

Nu sitter jag hemma och fryser, men är det verkligen kallt?! Tror det är jag som inbillar mig! Nej nu ska jag bädda ner mig!

Fix i hemmet

Igår var en riktigt fixar dag, det var mycket som blev gjort.. Sovrummet är nästan klar, bara lite små fix kvar! Det blev riktigt bra, är verkligen super nöjd med detta rum! Nog det bästa i hela lägenheten*Glad* Fixa även lite med vitrinskåpet igår och insåg att jag behöver köpa mera glas*SKRATT*

Sen på kvällen igår blev det hockey kollande i DC! Bra att brynäs vann tycker jag!
Nu blir det till att fortsätta med nedervåningen.. Det ska göras om i skåpen så att den ny gamla mat servisen får plats! Det som är jobbigast att gör om i dessa skåp här hemma är att jag inte når utan att ha en stol eller så! Men nu ska jag sätta fart! Vill ha klart idag!

En underbar dag!

Åh idag blir vårat sovrum klart! Lycklig tjej nu kan jag lova!! Mamma och svärfar kommer och sätter upp tapeten idag, sen är det bara städ kvar*GLAD* Tror aldrig jag varit så glad över att städa någon gång*Skratt*

Så nu blir det hem och sätta igång, kanske vila en liten stund?! Hmm.. Eller kanske är bäst att hålla igång direkt, får se när jag kommer hem hur trött jag är!

Även köket ska fixas idag! Ska bli såååå kul! Äntligen kan vi få ordning över allt! Vitrinskåpet kom på sin rätta plats igår! Blev riktigt bra måste jag säga, bara knoppar som måste inhandlas! Så idag ska alla fina glas komma på plats!

Känner på mig att detta kommer bli en riktigt bra dag!
Önskar jag redan vore hemma!



Våra små bebisar växer och blir så stora!












RSS 2.0