Grilla, hjärtat och mys!

Helgen gick väldigt fort tycker jag! I fredags så grilla vi hemma hos pappa med Helena och Pär! Gott var det! Mums! Sen på natten blev det en vända till akuten! Hjärtat hade jätte ont i magen, så han fick lite medicin! Så nu hoppas vi att det blir bättre!

Så lördagen gjorde vi inte mycket alls, låg mest på soffan! Men det var nog behövligt!

Idag vaknade vi tidigt! Så det blev en mys frukost i soffan! Sen var vi ut och åkte lite! var så härligt väder, man blir så glad av solen! Så underbart! Sen blev det middag med pappa! Vi åt pizza på gruvan! Den var riktigt god!


Snart får jag åka hem till mitt hjärta!





Trött, fika och fint väder!

Herre gud att man kan vara så här trött! Helt galet! Men orkade tillslut stäpa mig upp för att ta en fika med pappa på hembagerit*Gott* Sen blev de en sväng in på indra o sen till cia´s! Nu väntar jag på att hjärtat ska vakna! Tror de blir en liten tripp ut till DC kanske!
Skönt att det är fint väder idag! Det var riktigt skönt ute!!

Grinig, lugn, god och värmen!

Trött och fruktansvärt grinig! Vill inte vara grinig, men de kommer bara över mig!!! Blää! Inte ens mat fick det att bli bättre! Grrr! Orkar inte med någonting just nu!

Men annars har det varit en bra dag! Lugn och skön, som resten av helgen! Hade turen och fick en god middag hos svärmor och svärfar! Super god var den!



Så sitter och drömmer mig bort till värmen! Tänk om man ändå bara kunde gra iväg! Tänk sååå skönt!

Tänk om man ändå fick åka till detta ställe, ser det inte underbart ut?











Vecka 14

Du bör känna dig mindre trött än i inledningen av graviditeten för nu har du kommit till graviditetens andra tredjedel, och många av besvären från första tiden försvinner. Det är mycket möjligt att du börjar må fantastiskt bra. Äntligen ser du gravid ut.

Eftersom hormonet progesteron ökat starkt den sista tiden kan du nu få trög mage. Progesteron får musklerna att slappna av. Trycket från den växande livmodern påverkar även den tarmen och hämmar dess arbetstakt. En enkel lösning på detta kan vara att dricka extra mycket vatten och äta fiberrik kost. En mörk strimma kan synas mitt på magen, den kommer förmodligen att blekna efter att barnet är fött. Bröstvårtorna och vårtgårdarna börjar också mörkna. Livmodern är stor som en grapefrukt.

Ditt barn är nu 12 veckor gammalt och 80-93mm långt från huvud till stjärt. Vikten är nästan 25g. Fostret växer nu mycket snabbt och de inre organen mognar. Barnet rör sig mindre ryckigt och kan böja och vrida på handlederna, händer, fingrar, ben, knän och tår.

Nervsystemet har börjat fungera. Ögonlock och naglar fortsätter att utvecklas. Ögonbryn börjar framträda på barnet och det börjar växa hår på huvudet. Nu går det att höra barnets hjärta med ett ultraljudsinstrument. Barnet dricker av fostervätskan och kan kissa. Nu får det all sin näring från moderkakan, som även producerar viktiga hormoner.

Barnet tränar in- och utandning som en förberedelse för livet utanför livmodern. Men den använder inte sina lungor i sin vattenfyllda värld, eftersom barnet får syre direkt från dig via navelsträngen och moderkakan.


Ny kategori!

Nu finns en ny kategori här på bloggen, "I väntan på liten<3"! Där får ni följa saker som kommer hända de kommande månaderna.. Den spännande tiden fram tills vi får våran lilla bebis i famnen! Längtar så mycket!

Känns så häftigt att det finns en liten plutt inne i magen! Är en spännande tid som väntar nu! Mycket som händer, har ett humör ibland som nästan gör mig mörkrädd*skratt* Försöker hålla mig lugn men det är inte alltid så lätt! Stackars min älskling ibland, kan inte vara lätt att vara honom alla gånger!


Mycket i lilla huvudet!

Oj nu var det länge sedan! Har som glömt bort detta, har varit lite annat i huvudet!

Har massa funderingar på hur vi ska göra i lilla rummet! För nu blir det ju inget gästrum utan ett litet barnrum! Så nu får man tänka om lite! Hihi! Så snart ska det börjas målas och grejas! Lika bra att göra det nu så det är klart! Så slipper man måla när man är stor och klumpig!

Så just nu är det många tankar i mitt lilla huvud! Massa funderingar på vagnar, vaggor och sängar!


En liten tjockis!



Tvätt och städ dag!

Ledig idag! Ska tvättas och städas lite.. Rensa lite kläder ska jag också göra.. Hela garderoben behöver en riktig genomgång! Hoppas jag orkar hålla igång hela dagen bara! För tvätten är det viktigaste idag! Det var hur mycket tvätt som helst!
Nej sätta igång nu, så man hinner med allt man ska!

RSS 2.0