Maränger!

Nu har jag gjort maränger eller de står i ugnen just nu! Ska bli spännande att se hur de smakar.. Har experimenterat med smak och färg!



Röd karamellfärg och pepparmint



Med choklad



Tredje

Idag kom sista lilla paketet!
Nu hoppas vi Milos tårtor blir fina!




Andra paketet

Detta kommer man kunna göra mycket kul av! Ska bli sååå kul o spännande att se hur resultatet blir om en vecka!











Första paketet

Idag när jag vakna låg första paketet på bordet! Blev som ett litet barn på julafton!



Det låg väl inpackat



Massa roliga formar och grejer så nu kan det göras fina dekorationer till kakor och tårtor




Nu blir nästa stopp macken för att hämta nästa!

Nattjobb

Första natten är nu gjord! Tröttare än tröttast var jag denna natt, men det gick bra ändå.. Så nu väntar jag så bussen så jag får komma hem och sova lite!! Får se om finaste prinsen är vaken när jag kommer hem! Isåfall blir det lite mys i soffan innan jag intar sängen.. Två nätter kvar! Hoppas att jag är lite piggare natten som kommer!

Så fredag skulle jag ha gått på mammaledighet igen, men fick hoppa in och jobba två extra nätter! Får se om det dyker upp något mer extra! 

Nej nu tycker jag bussen kan komma så jag får vila lite!!

Trött liten prins

Det är jobbigt att vakna tidigt! Nu orka han inte kämpa emot längre, tröttheten tog över! Får se hur länge prinsen sover idag! 






Ovanligt!

Strax efter fyra vakna mun lilla prins och var jätte ledsen.. Drömt något?! Så det var vara att ta upp honom och sen göra lite välling! Sen dröjde det inte så lång stund innan han slog igen sina blå igen! 

Är inte alls van vid att han vaknar på det där viset! Han sover oftast hela natten, vilken är väldigt skönt! Otroligt tacksam för det! Men nu ska jag försöka sova vidare!

Godnatt igen eller kanske ska säga godmorgon till er som måste kliva upp nu!




Spännande vecka

Denna vecka har jag tre spännande packet att vänta! Massa kul saker som jag köpt för att kunna göra fina saker till prinsens kalas! Ska bli riktigt kul att se allt som kommer hem.. Så hoppas det inte tar för många dagar!

Sen ska vi ju på ytligare ett ultraljud på onsdag! Ska bli så kul att se den lilla krabaten igen!! Så det kommer bli en riktigt bra vecka! Milos present ska även inhandlas på onsdag!



Förberedelser

Nu har jag börjar förbereda inför prinsens kalas! Så nu ska frysen fyllas med godsaker inför hans 1års dag!

Lite smakprov

Dessa ska fyllas och garneras innan servering

Nutellabollar






Lördag

Idag gav Milo mamma sovmorgon! Han vakna efter åtta någon gång.. Vi har hunnit med lite nu på morgonen iallafall! Milo har ätit frukost, vi har dammsugit och sen fick jag för mig att vi skulle tvätta överdraget på soffan! Så nu är det bara tyget på två sittdynor kvar! Blev även dammsugning av soffan när vi ändå var i farten!  

Senare idag ska Milo åka med mormor och kusin Ludvig till Uppsala! Tror Milo kommer bli riktigt glad att få umgås med både mormor och kusin på samma gång! Så vi ska packa iordning en skötväska till Milo! 

Medan Milo är med mormor ska jag och älsklingen passa på att handla lite mat! Sen blir det en tur till Uppsala för oss också! Vi ska köpa present till vår lille prins, saker till kalaset och lite annat som behövs! Sen på kvällen blir det innebandy! Så då ska jag och Milo kolla! 

Nu kom svärmor och svärfar så nu ska jag sätta igång kaffe!

Nattlampa

Milos fina nattlampa har kommit fram efter flytten! Så inatt får den lysa i hans rum





Onsdag

Dagens första del har bestått av sömn idag! Sen när jag vakna blev det fika med Milo och svärmor, även en liten tur in på indra! Milo blev nöjd för han fick en liten dinosaurie av farmor.. Han börjar få några i sin samling nu!

Sen har jag och Milo haft en mys eftermiddag! Vi myste ner oss i soffan och kolla på Rasmus på luffen! Sen blev det middag när pappa kommit hem från fisket! Gott gott! 

Nu gluttar vi på lite hockey, fast Milo har somnat i pappas famn! En helt utslagen liten prins! Tror jag ska ta och baka lite innan det är dags att hoppa isäng! 

Trötta killar <3



Tårtor

Åh jag har hittat så mycket olika tårtor! Har fått massa insperation till Milos födelsedags tårta.. Ska kolla runt mer under natten! 

Är det någon som har tips vart man kan hitta insperation och andra tårtdetaljer? 

Planerings dags!

Milos 1års dag närmar sig med storm steg! Så nu börjar det verkligen bli dags att planera hans kalas! Så inatt har jag suttit och kollat på massa fina saker som skulle kunna passa! Finns sååå mycket fint! Har även kollat på lite saker som man kan baka! Så jag tror det kommer bli alldeles perfekt..

För nu tror jag att jag kommit på ett tema till kalaset! Så nu är det lite små saker som måste inhandlad! 

Ska även börja baka denna vecka! Tror jag ska göra bullar på onsdag, kanske även hinner med att baka lite kakor!! 

Första natten!

Nu har första natten tagit slut!! Kändes som en lång natt.. Men de brukar ju kännas så när man inte sovit så mycket dagen innan! Så nu sitter jag och väntar på bussen ute i kylan! Märks att det börjar gå mot kallare tider! 

Så nu längtar jag hem till min älskling och min lilla prins! Även den varma sängen förstås.. Sen är det två nätter kvar innan det blir ledigt några dagar! 

Men det är bara två veckor kvar innan jag ska vara hemma med Milo igen innan det är dags för honom att börja på dagis! Tror han kommer trivas där sen! Men jag får njuta två månader med min lilla prins innan det är dags!



Märks att kylan är här!


Vecka 18

Om det är din första graviditet kan det vara bra att veta att det inte är magen som kurrar utan barnet som rör sig. Nu kan du vara riktigt säker på att det finns en baby där inne. Vid det här laget är du förmodligenlika pigg som innan graviditeten och det är möjligt att sexlusten ökar. Höga östrogenhalter i din kropp får blodmängden i bäcken- området att öka. Detta bidrar till att du oftare och snabbare än vanligt blir sexuellt upphetsad. Varsamma samlag under graviditeten är helt riskfritt, men kontakta din MVC om du är orolig. 

Det 16 veckor gamla barnet är nu 12,5-14cm långt mellan huvud och stjärt och vikten ca 200g. En enormt aktiv period börjar med rejäla träningspass. Han eller hon vrider och vänder på sig, sparkar och slår. Små luftbubblor som kallas alveoler eller lungblåsor bildas nu i lungorna. Fingrar och tår ser alltmer färdiga ut, och de virvlar och ränder som utgör barnets unikafingeravtryck börjar framträda. Nu ligger ögonen i rätt läge och i tarmen har barnets första avföring samlats - barnbeck. Om det skall bli en pojke så bildas prostatan nu. 

Sprattel

Har en liten krabbat i magen som sprattlar runt just nu! Jag tycker det är lika häftigt varje gång! Nu börjar man till och med känna buffar ibland! Nu väntar jag bara på att det ska kännas på utsidan så även Robin och Milo får känna! Får se om denna blir lika lugn som sin storebror där inne!

När började ni andra känna sprattel och sparkar i magen?

Pojke eller flicka?

Är lite nyfiken på vad som gömmer sig i min lilla mage.. Är det en pojke eller flicka?? Spännande! Men sen kommer den stora frågan om man ska ta reda på vad det är..?! Många har frågat om vi vet! Men nej det vet vi inte! Men vi ska ju på ett nytt om två veckor, så vi har ju lite tid på oss att fundera på om vi ångra oss..

När vi vänta Milo bestämde vi oss för att låta det bli en överraskning.. Får se hur vi gör denna gång!

Hur har ni andra gjort? 

Konst på jobbet




Lunch med BUN



Denna fina och goda lunch blev vi i BUN bjudna på av eleverna som går restauranglinjen på bruksgymnasiet!! Riktigt gott var det.. Förrätten var också helt fantastisk! Så ett stort tack för en fantastisk lunch!

Gottis!

Så gott!! Kan inte få nog av grönsaker just nu!!




Nallar som hjälper sjuka barn!

Igår köpte vi två nallar när vi var på ultraljudsundersökningen! Det finns tre olika stl på nallarna och de kostar 60kr, 80kr och 100kr! Pengarna går till akademiska sjukhusets barnfond.. Så jag hoppas fler väljer att köpa dessa fina nallar.. Vi bestämde att vi ska köpa två till nästa gång vi ska på ultraljud!








Ännu ett litet mirakel

Äventyret idag var ett besök på akademiska för att göra ett ultraljud på vårt andra lilla mirakel! En liten söt filur syndes på skärmen! Allt såg bra ut som barnmorskan kunde se, men vi måste tillbaka om två veckor.. För alla bilder gick inte att ta.. 

Men de är så häftigt att se.. H*n hade hicka där inna i magen! H*n var även lite lugnare i magen än Milo.. Så det var lite lättare att se saker denna gång för barnmorskan..

Här är en liten bild på vårat andra mirakel<3



Ingen vanlig tisdag!

Då var man uppe tidigt idag! Var ganska pigg ändå när klockan ringde.. Ovanligt för att vara mig! Får se vad som väntar på jobbet idag! Efter jobbet blir det lite äventyr för mig och Robin! Spännande spännande! 

Så det kommer bli en underbar dag, det känner jag redan nu! Blir absolut ingen vanlig tisdag! 






Lite tidigt?!

Ja jag kanske är lite knäpp, men kunde inte låta bli! Julmässan inspererade lite mycket, längtan till julen blev lite större! Så ikväll blir det enbärsmust, glögg, pepparkakor och lussekatter*gott* 




Ledig!

Så skönt att ha en ledig dag! Vaknade pigg och glad innan prinsen, så kunde ligga och dra mig en stund! När Milo vakna gick vi ner och kolla på tv och myste på soffan, innan Milo fick plasta lite i badkaret! Nu var han inte rädd utan tyckte det var jätte kul! Iallafall tills morfar kom för då blev han mer intressant! 

Morfar hade frukost med sig så vi fika! Sen knoppa prinsen in igen och sover än! Så ja ska passa på att plocka lite här nere! Just nu ligger Milos leksaker lite här och där! 

Sen får vi se vad dagen har mer att bjuda på!



Ovan

Trött, tröttare tröttast!! Det tar på krafterna att jobba! Man är nog inte riktigt van än med att jobba och sen komma hem till ett charmtroll som vill ha all ens uppmärksamhet! Men man kommer nog in i det snart! 

På jobbet har det ändrats massor under tiden jag varit mammaledig! Så det kanske är det som gör mitt huvud ännu mer snurrigt! Sen en hög och bullrig ljudnivå på det! Har varit så trött i huvudet när jag kommer hem! Skönt att man är ledig imorgon, så man får vila lite.. 

Snart blir det ett varmt bad innan det är dags att krypa ner i sängen och kolla på film!


En vacker plats<3

Lite fler bilder från Robbans grav.. Brynäs muggen smyckas med vackra blommor och även en fin höstbukett! Hoppad du haft en underbar födelsedag där du är<3  














Grattis storebror

Idag var vi upp med blommor till Robban som skulle fyllt 37 idag! Fint blev det<3

Systrarna grattar storebror



Lite för tidigt!

Efter tre veckor bara natt och en veckas ledigheter är man inte direkt van att kliva upp tidigt på morgonen! 04.30 stod första larmet på.. De är alltid lika jobbigt att kliva upp så tidigt, blir aldrig van vid det!!

Men upp kom jag tillslut, fick även matlådan med mig.. Bussen är kokhet, tur jag inte tog tjocka jackan på mig!!! 

Hoppas dagen går fort! Längtar efter min lilla prins som jag inte fått träffat sen igår innan jobbet! Det är nog det jobbigaste med kväll och sen dag! 

Mina älsklingar



Prinsen



Goaste killen på denna jord! Tänk om mindre än en månad så fyller han ett år! Vart tog tiden vägen? Detta år har gått så fort! Ibland hinner man inte riktigt med..

Så snart får man börja förbereda inför 1års kalas! Massa godsaker ska det bakas till kalaset!

Trött kille<3




Myskväll







God morgon!

Lördag morgon redan, min lediga vecka har snart passerat! Känns inte som jag varit hemma en vecka snart! Hade gärna varit ledig ett tag till, känns inte som jag kommit ikapp efter natt veckorna! Men nu har man fått lite mat i magen, så snart ska jag börja greja lite!
 
Känns skönt att ha fått internet och tv nu! Så nu kan jag uppdatera min mobil! Äntligen! Har även fört över alla bilder från mobilen till datorn! Hade en del bilder på milo, ca. 1400 bilder skulle jag tro! Så nu kanske telefonen blir lite snabbare när jag inte har massa saker på den! 
 
Ikväll ska vi till svärföräldrarna och äta lite! Sista middagen i visthusboden för i år! Hoppas det inte blir en allt för kall kväll bara! 
 
Endast en vecka gammal <3
 

Tv och internet

Nu har vi äntligen fått tv och internet! Det tog tid... Men efter ett x antal samtal till både telia och östhammarshem så kom det till slut igång! Under veckan så har telia sagt att vi ska ringa östhammarshem och tvärt om! Men idag fick vi till slut ett mess från östhammarshem där de meddelade att det nu skulle fungera, så det skulle bara vara att ringa telia! När vi ringer dit blir vi blir vi kopplade från support till kundtjänst.. Hon som jobba på kundtjänst tror jag hade tagit åt sig fel arbete! För det kändes inte som hon hade någon koll alls! Hon tjata bara om samma sak hela tiden och hon kunde inte hjälpa oss! För den rätta avdelningen hade så klart stängt.. Men hon skulle försöka kontakta dem så skulle hon höra av sig.. Inget samtal kom så jag ringde upp telia igen!
 
Då fick jag prata med en kanon kille! Det var inte alls så omöjligt att fixa till, det var lite bökigare bara sa han! Han fixa och greja och babbla! Tillslut sa han att det tog lite längre tid än han trott och att han skulle ringa upp så fort han visste om det skulle komma igång eller inte! Ett samtal kom efter en stund och allt var fixat! 
 
Det är sånn hjälp man vill ha! De andra två vi pratat med idag kunde absolut inte hjälpa oss.. Så man kan ju fundera om de går samma utbildning innom telia! Men nu har vi iallafall tv och internet!! Helgen är räddad*skratt*
 
 
Det som är ännu mer lyx är att jag även har en egen dator nu! Så nu behöver jag inte sitta på mobilen jämnt!

Astrid Lindgren!

Tror jag måste införskaffa lite fler Astrid Lindgren filmer! Nu har samma saltkråkan varit på sen imorse.. Milo älskar den! Försökte byta till en tecknad film men den dissa han direkt och blev lite sur! Bytte tillbaka till saltkråkan och han blev nöjd.. 





RSS 2.0