Jul jul strålade jul!

Idag ska det fixas här hemma! Vill få lite jul nu.. Ska sätta ihop mina nya julstjärnor och få upp dem i fönstret i vardagsrummet! Har börjat plocka fram julkrukor också! Älskade jul! Ska tända juliga vaxkakor också!





Ingen kan göra allt, men alla kan göra något!

Den 15 december annordnas det ett soppkök vid forumtorget i Uppsala! Det finns många som behöver våran hjälp! Så jag undrar om det finns någon vänlig själ där ute som vill hjälpa till?! Jag har varit i kontakt med dem som annordnar detta och frågat vad som behövs!
 
Detta behövs:
 
Filtar, täcken, ryggsäckar, mindre termosar.
Varma vinterkläder till både vuxna och barn.
Vanliga kläder till bebisar och små barn.
Varma kläder till vuxna.
 
Sen tar dem gärna emot bananer, inplastade mackor, choklad, pepparkakor(som de bjuder på där) och hygienartiklar.
 
Sen finns det barn som skulle bli väldigt glada för att få en julklapp till julen.. Ni kanske har några gamla leksaker som bara ligger och skräpar där hemma och som skulle kunna glädja någon annans barn? 
 
 
 
Jag tänker åka in till uppsala den 15 december och lämna grejer.. Jag tar gärna med mig saker som även andra vill lämna.. Finns det någon som känner att ni vill lämna/ge bort något av det som står ovan? Kontakta mig då! All hjälp behövs!
 
 
 
 
 

Snurrig på dagar!

Har legat en dag före denna vecka, hade torsdag i huvudet idag! Men det gör inget! Känns bara bra att det bara är onsdag! Då hinner jag kanske med allt jag ska denna vecka! 

Prinsen verkar frisk nu, sååå skönt! Så imorgon ska vi ta oss ut i friska luften! Blir nog en sväng till lekparken då! Var länge sen vi var där nu.. Någon som vill följa med kanske? 

Nu sover prinsen så då ska jag passa på att plocka lite här hemma! Vill göra fint inför advent i helgen! Som jag längtar! Jul jul underbara jul! Vill börja slå in julklappar och så också! Julen är nog bästa tiden på året! 

Måste tipsa om härliga juldofter som finns hos indra!! Underbara dofter!





Mitt i natten!

Då var vi vakna igen! Andra natten som prinsen vaknar och är hungrig! Vilket inte är så konstigt eftersom han inte ätit så mycket på dagarna när han är sjuk! 

Så just nu ångrar jag att inte jag sov idag på dagen när Milo sov!! Men men.. Fick ju en hel del gjort iallafall, får vara nöjd med det! Men hoppas han somnar snart så de blir lite somn inatt! 



Vecka 23


Din mage blir större och desto mer påverkar den din matsmältning. Vissa kvinnor kan dras med förstoppningsproblem eller halsbränna. Halsbränna kan du själv försöka lindra genom att äta många små mellanmål istället för färre rejäla måltider. Ta gärna en lätt promenad efter maten för att hjälpa matsmältningen på traven. Nu går det att känna (palpera) barnets olika delar genom bukväggen. Det kan smärta i sidan av magen, det är livmodersmuskeln som töjer sig. Smärtan bör försvinna efter vila. Nu brukar sammandragningarna (förvärkarna) bli påtagliga. De tar tag om barnet och masserar det.

Ditt barn är ca 20cm långt mellan huvud och stjärt och vikten omkring 600g. För varje dag som går ser kroppen mer proportionerlig ut. Barnet börjar se ut som en fullgången bebis, men fortfarande kan man urskilja skelett och organ genom huden.

Innerörats ben har hårdnat och då hörseln blivit skarpare kan barnet särskilja olika ljud, såväl inifrån som utanför din kropp. Tänk dig hur bullrig din kropp är. Magen bubblar, hjärtat bankar och blodet forsar. Ditt barn kommer att känna igen din röst på tonläge och rytm när det föds. Prata gärna med det så mycket du kan redan nu. Då forskning visat att barnet i magen lättare uppfattar djupa manliga röster än höga kvinnliga, är det lika viktigt att pappan pratar mycket med det ofödda barnet. Det kan mycket väl hända att du får en spark till svar och du stimulerar även nervsystemets utveckling.

Inför valet!

Nästa år är det val och i lördags fastställdes det hur listan till landstinget skulle se ut.. Jag är stolt och tacksam att jag fick stå så högt upp! 4:e valbar plats! 




Gårdagen

Igår var det en heldag i Uppsala för mig, Milo och svärmor/farmor! Farmor skulle på läkarbesök så då passa jag och Milo på att hälsa på uppe på jobbet! Väldigt spännande tyckte Milo, fanns mycket kul att titta på där.. Vi får åka in och hälsa på någon mera dag framöver!

Sen blev det en sväng till gränby.. Där gick vi och kolla på lite allt möjligt! Riktigt mysigt.. Fanns väldigt mycket fint att titta på! Hitta så mycket kul inne på cervera, massa kul saker till bakning! Även jätte fina muggar! Sen var svärmor snäll och bjöd på god lunch så vi skulle orka shoppa! Hitta lite små saker till Milo och även bebis i magen fick lite kläder! 

Blev även en sväng till ikea! Där fanns det som vanligt mycket fint! Hitta två fina adventsstjärnor till vardagsrummet! Riktigt nöjd! Ännu bättre att det var rea på dem! Även lite annat fick vi med hem! Innan vi åkte hem bjöd vi farmor på fika!

Det var så himla roligt att komma ut lite! Men kvällen blev väldigt lugn eftersom höfterna börja strejka! Men det är smällar man får ta när man har haft en mysdag i stan!


Milo fick en liten katt av farmor





Nytt till vintern!

Milo fick ny mössa och nya vantar idag! Så nu är vintergarderoben typ komplett! 





No. 2

Denna gång går tiden liite fortare! Känns så konstig att över halva tiden gått..




Ny dag!

Milo den busen var vaken två timmar inatt, men somna om strax innan pappas klocka ringde! Sen sov han till halv elva!! Så länge har han inte sovit på länge.. Så det var skönt att sova lite längre idag!! Så det blev sen frukost för oss båda så lunch är nog inte att tänka på*skratt* Får göra nått matigare mellanmål till prinsen sen!

Idag ska jag försöka få lite gjort här hemma! Det har stått still ett tag nu! Men nu får jag ta mig i kragen och göra ett ryck!

Milo har bjudit över lilla kusin så vi hoppas att Nova-Li tar med sig sin mamma och kommer!

Busig kille som älskar att se sig själv i kameran <3



Trötthet och huvudvärk!

Tröttheten håller i sig, har hoppats så länge att den ska gå över! Men icke! Så irriterande att vara helt orkeslös hela tiden! Sen en hemsk huvudverk som hållit i sig flera dagar.. Trots alvedon och vila så vill den inte försvinna!

Så idag ringde jag min BM som var snäll och lät mig komma redan efter en timme! Så tacksam för det! Kolla blodtrycket, blodvärdet och blodsocker! Allt såg bra ut, men hon tog ett annat prov också! Så nu väntar jag på svar! När jag ändå var där fick jag lyssna på lilla bebisen, vilket underbart ljud <3 Kolla även min vikt som visa minus 5kg!! Förvånad och glad blev jag! 

Nej nu blir det lite isvatten och mys i soffan! 




Tandborstning!

Milo är duktig med tandborsten! Han blir jätte arg när man tar bort den igen.. Hoppas de håller i sig så*skratt*




Vatten vatten bara vanligt vatten!

Tänka att vatten kan smaka så himla gott!! Skulle kunna dricka liter vis tror jag! Kallt och gott!







Vilken dag!

Blev en tidig morgon för att göra klart det sista inför den lilla julmarknaden! Som vanligt har jag lite för många små saker kvar att göra*skratt* Satte älsklingen i lite jobb också så allt blev klart i tid! Mamma kom och hämta mig och vi var där i bra tid..

Hade inte förväntat mig att någon skulle vilja köpa mina små bakverk! Men fick sälja en hel del, så jag är riktigt nöjd! 

Lenas gryta sålde super goda mackor med laxröra på, som jag varmt rekommenderar om hon säljer dessa igen! Även en inlagd sill som var jätte god! Tror hon kommer sälja den även inne på restaurangen nu!

Men jag är som sagt väldigt nöjd! Synd bara att inte fler kom in och kolla!





Tårta

En liten tårta med vaniljkräm och hallonmousse fyllning! Garnerad med gräddchoklad fluff!




Trött tröttare tröttast!

Tröttheten brukar ju släppa! Men än håller den i sig.. Så drygt!! Hoppas den släpper snart! Har massa saker som jag vill göra, men orken finns inte riktigt där! Vill helst bara sova..

Två bilder på magen




 

Förbereda och en trevlig fredagkväll!

Idag ska det förberedas inför söndagens utmaning! Så jag har att göra både idag och imorgon för att bli klar! Det är mycke pyssel med allt kan ja lova! Men jag hoppas det blir bra! 

Men först blir det mys på soffan med finaste prinsen! Underbara unge! 

Ikväll kommer även svärmor och svärfar över och äter middag! Vi ska även kolla på idol och fotbollen! Spännande match som inte får missas! Tror det kommer bli en underbar fredag!


Sen får ni inte glömma lilla julmarknaden på söndag! Hoppas den går bra detta år så den förhoppningsvis blir större till nästa år!





Virka virka

Jag har blivit sugen på att virka lite.. Skulle vilja göra en snuttis till Milo och en filt till den kommande lilla bebisen! Är det någon som har några tips vart man kan hitta mönster? Skulle bli jätte glad och tacksam!





En fin dag!

Prinsen är piggare idag, tack och lov! Ingen hög feber, bara lite lugnare i dag! Så vi har mest tagit det lugnt idag och kollat på film.. Blev även ett litet bad innan det var sov dags! Så nu sover lilla prinsen skönt i sin säng!

Så nu ska jag röja i köket som jag inte hann igår! Är lite sugen på att slänga ihop lite fikabröd också som jag kan ta med på mötet ikväll! Så hoppas jag har allt som behövs hemma.. Undra bara hur många som kommer så jag vet hur mycket jag måste baka! Sist var vi bara tre stycken, får hoppas på några fler idag!


Buzzador




Mitt paket från buzzador kom igår! Så nu ska här testas, delas ut och bildas en uppfattning om produkten! 

Det är dove's intensive balsam som ska testas!

Tänkte även dela medmig av doves lilla hårskola:







Sjukstuga

Idag har prinsen varit allt annat än pigg.. Vi har inte gjort så mycket med än att suttit i soffan och myst! Han har inte haft så hög feber tidigare, som han haft under dagen! Så alvedon och mammas närhet har varit bästa medicinen idag<3 

Man blir så hjälplös när dem blir sjuka.. Har knappt fått i honom mat, välling har funkat någorlunda iallafall.. Morfar var snäll och kom med banan och fruktdryck, det slank ner iallafall.. 

Nu sover han i sin säng, hoppas han får sova några timmar iallafall! Han behöver verkligen sova ordentligt! Så nu säger även jag godnatt, ifall han kommer sova oroligt inatt<3


Kokhet prins

En jätte ledsen liten prins väckte sin mamma tidigt idag.. Inte så konstigt när han var varm som en kamin och täppt i näsan! Så nu sitter vi i soffan och hoppas att han kan sova en stund i min famn! Tror alvedonen och vällingen gör susen! 

Får kanske bädda ner honom i vagnen sen så han kan få lite högre bakom huvudet och ryggen, så andningen blir lättare! Hoppas verkligen alvedonen hjälper snart!

Bus

Milo tycker det är kul att busa i nya tältet! Mammas älskade prins, du ger så mycket glädje och lycka<3








Bullar

Idag blev det bullbak för mig och Milo! Både vanilj och kanelbullar! De luktar så gott av nybakade bullar!










Farsdag fika!

Idag bjöd vi över våra pappor på farsdag fika! Hittade ett recept på cupcakes som jag var tvungen att testa! Vilket jag inte ångrade, för oj va goda de var! 





 









Milos presenter!

Nu har jag äntligen lyckats få ihop alla (tror jag) presenter! Han fick en hel del våran lilla prins.. En bra blandning av leksaker, kläder, inredning och pengar! 
Så tack till alla som kom och grattade våran prins på hans födelsedag! 











Farsdag

Idag blev det sovmorgon och frukost på sängen för pappan i huset! En mysig morgon<3 







En smula bortskämda

Igår kom svärmor/mamma/farmor och svärfar/pappa/farfar över! De hade varit i stan och med sig hade de lite smått och gott.. Tack snälla för allt fint <3

Älsklingen fick kalsonger

Milo fick tröja och strumpor

Jag fick lite saker för bakning



Ny kategori!

Nu finns en ny kategori! I väntan på No.2
Där får ni följa det som händer under denna graviditet!
 
 
 
 
 

Sovrum

Sitter och kollar runt lite bland inredning till vårat sovrum! Vet inte hur jag ska få till det där inne, för att det ska bli " jag"! Jag har haft "min" stil så länge och helt plötsligt så passar den inte in.. Det första jag sa när vi kolla på lägenheten var att jag ville tapetsera om vårat sovrum, men alla tyckte jag var knäpp när det var ny tapetserat! Vissa kallar mig petig, det kanske jag är! Men grönt är allt annat än min färg! För mig är den hemsk, medan vissa säger "så grön är den ju inte"! 
 
Men hur ska jag få till det?! Sitter och försöker kolla på olika stilar.. Men alla är så långt ifrån mig det går att komma! Så detta blir ett stort projekt för lilla mig!
 
Känns som det ända som passar är romantiskt trams! Vilket kan vara jätte fint.. Men hos mig?! Nej det är väl bara att kolla vidare och hoppas man kan hitta något fint!

Tidig morgon

Prinsen har fått en ny rutin på morgonen tror jag! Han går gärna upp vid sex tiden.. Det blir nog en vana även för mamma snart! 

Nu är det mysstund framför Emil i Lönneberga! Sen väntas det lite frukost! 

Senare idag får vi besök av Lisa, Agnes, Sofia och Hugo! Då blir nog Milo glad när han får lekkompisar! 

Sen får vi se vad dagen har mer att bjuda på! 

Nyvakna!



Mys

Milo och morfar kollar på Rasmus på luffen och myser i soffan! 




Fixa!

Galet trött idag! Sover inge bra om nätterna nu och prinsen vill upp vid sex! Bara att se glad ut och kliva upp och börja dagen! 

Men nu sover han gott i vagnen, skönt att han älskar att sova ute! Så då kan man greja inne utan att vara orolig att störa honom! Inte för att han är så lätt väckt, men ändå! Just nu springer det en massa bygg gubbar på baksidan! Får se vad det är som händer där! 

Är lite sugen på att göra om här hemma! Får se om jag fixar det idag! Vill greja på Milos rum också! Han fick ju så mycket fint i present som jag vill ställa iordning!

Men får se vart jag börjar!

1 år!

Tänk för ett år sedan hade jag en nyfödd prins i min famn.. 19.27 valde han att komna ut.. Vilken upplevelse.. Den lyckligaste dagen i mitt liv<3 Detta år som gått har varit fyllt med kärlek, glädje och massa stolthet!! Att få se sin son göra alla dessa framsteg som görs.. Jag har tyckt att det varit så underbart att få uppleva alla dessa stunder! 

Tack världens finaste Milo för att du valde mig till din mamma<3 Åh ett stort grattis på din dag! 

Så glad för att så många ville komma och fira denna dag med oss! Åh alla fina presenter du fått.. Vi har mycket att leka med imorgon <3

Nyfödd

Nu






Milos 1års tårtor

Det tog lite tid, men blev väldigt nöjd! Inte lätt när man aldrig gjort detta förr..


Jordgubbsmousse



Pollyfluff


Spacklad med smörkräm

Sockerpasta

Slutliga resultatet













Kärlek

 
Åh jag känner pirret, precis som jag gjorde då!
Den där känslan, så underbar!
Jag vet rädslan jag kände, för att du inte kände som mig..
Jag minns så väl din blick, den helt underbara!
Den som fick mig att falla lite till!
 
Jag är så glad att det blev vi, för du gör mig till den lyckligaste!
Att älskas utav dig, är faktiskt det vackraste för mig!

Jag vill för alltid ha dig vid min sida!
 
 

Kloka ord!

"Ge barnen kärlek, mera kärlek och ännu mera kärlek, så kommer folkvettet av sig själv."

Astrid Lindgren i ett inlägg i en debatt om barns rättigheter


Resultat

Så här blev marängerna





RSS 2.0