Hemmamys med den bästa!

Längtar tills på söndag! Då blir det spa mys hemma på kvarngatan, underbart skönt! Pyssla om fötter, händer, hår och ansikte! Blir massa massage också!

Även äta lite goda nyttiga saker! Blir frukt och grönt! Mums!

Så nu sitter jag och letar efter lite tips hur man ska fixa och trixa! Finns massa kul saker man lätt kan ordna hemma!


1 dl olivolja 0,5 dl strösocker 1 msk grädde/mjölk - Blir lätt en kroppspeeling att njuta av i duschen!

Knäck 2-3 äggulor och blanda dem med lite olivolja - Blir lätt en härlig hårinpackning! Gnugga in det i hår och hårbotten och låt det sitta i 30 minuter. Skölj sen noga ur håret.

En härlig behandling för torra händer:
DU BEHÖVER
: 3 dl olivolja och 3 tsk pressad citron eller citronjuice
VARFÖR: Olivoljan verkar läkande på torra partier och citrondoften piggar upp.
GÖR SÅ HÄR: Värm olivoljan så den blir ljummen och blanda sedan i citronsaften. Häll över oljan i en skål och doppa händerna i blandningen. Låt verka cirka tio minuter. Har du riktigt torra händer kan du upprepa behandlingen två tre gånger i veckan.

En härlig skrubb för fötterna:
DU BEHÖVER
:
2 dl socker och 2 msk yoghurt
VARFÖR: Sockret hjälper till att lösa upp torr hud och ta bort döda hudceller. Yoghurten hjälper fötterna att återfå sin naturliga fuktbalans.
GÖR SÅ HÄR: Blanda sockret och yoghurten i en skål. Massera in blandningen på torra och rena fötter och låt verka ett par minuter. Skölj av med kallt vatten och massera sedan in fötterna med en skön lotion.

För ansiktet:
Steg 1. Ångbad
Se till att öppna upp porerna före alla former av ansiktsbehandling eftersom slaggprodukter utsöndras. Du gör det bäst genom ett vanligt hederligt ångbad.

Gör så här:
Koka upp två liter vatten och häll i en stor skål, dra en stor handduk över huvudet och sänk ansiktet över skålen. Blir det för varmt under handduken, släpp in lite luft då och då. Sitt i minst tio minuter och torka sedan ansiktet.

Steg 2. Ansiktspeeling
1/2 dl strösocker
1 msk olja

Gör så här:
Blanda ihop ingredienserna och peela med lätta, cirkulerande rörelser för att avlägsna döda hudceller. Sedan är du redo för ansiktsmask.













Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0