Fransk grönsaksröra!

Nu har det lagats ratatouille för fösta gången, har velat gjort det förr men har trott att de varit krångligt! Men det var hur lätt som helst ju.. Man skulle ju bara hacka lite grönsaker och lägga i en kastrull sen skötta det sig själv typ! Så det var inte sista gången som jag laga det kan jag lova! Så det var en riktigt toppen middag! Mördegsinbakad fläskfilé och ratatouille*Mums*

Skulle lägga upp bilder, men hittar inte sladden till kameran*Typiskt* Så får lägga upp bilderna imorgon istället, om sladden hittar fram!

Men recept kommer här iallafall:
  • 3 msk olivolja
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 2 burkar krossade tomater
  • 2 gula lökar
  • 1 aubergine
  • 1 zuchini
  • 3 krossade vitlöksklyftor
  • 0,5 tsk timjan
  • 0,5 tsk rosmarin
  • 2 lagerblad (valfritt)
  • 0,5 tsk salt
  • 3 krm vitpeppar
  • 1 tsk socker
  • några droppar tabasco
Så här lagar du ratatouille:
  1. Skala och hacka lök grovt.
  2. Skala och hacka vitlöken fint.
  3. Skölj alla grönsakerna.
  4. Skär grönsakerna i kuber ca 2x2 cm stora bitar.
  5. Hetta upp olivolja i en gryta och fräs lök och vitlök.
  6. Tillsätt övriga grönsaker och fräs någon minut till.
  7. Tillsätt krossade tomater och rör om.
  8. Krydda med timjan, rosmarin, lagerblad, salt, vitpeppar, socker och tabasco.
  9. Koka ratatouillen i minst 20 minuter på medelvärme under lock. Rör då och då. Koka gärna ratatouillen längre upp mot en 40 minuter. Ratatouillen blir ännu godare om den får stå i kylen över natten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0